Novice

Največji Jeep prihaja leta 2019

Potem ko so pri ameriški znamki terenskih avtomobilov že pred šestimi leti najavili prihod njihovega največjega terenca, ga kasneje povsem postavili na stranski tir za nedoločen čas, pa sedaj dokončno potrjujejo njegovo proizvodnjo. Vsaj dokler si zopet ne bodo premislili …

Prve skice prihajajočega modela Grand Wagoneer so sicer trgovcem pokazali že leta 2015, a so kasneje celoten projekt zamrznili za nekaj časa. Kljub temu naj bi pri znamki Jeep vseeno resno razmišljali o tem, da bi prišel med kupce že leta 2019 ter (vsaj na ameriških tleh) odščipnil del trga uveljavljenim modelom, kot so Cadillac Escalade, GMC Yukon Denali ter Lincoln Navigator.

Največji Jeep v več kot 75-letni zgodovini znamke naj bi slonel na povsem novi koncernski platformi, na kateri že nastaja Dodge RAM 1500, kar kaže na to, da bo tudi novi Grand Wagoneer precej brezkompromisno terensko vozilo. Novo vozilo bo tako svojevrstni naslednik ne preveč uspešnega modela Commander, ki je nastajal med leti 2005 in 2010, ter bo za odtenek večji in težji od modela Grand Cherokee. Slednji, ki je sicer v tej obliki na trgu že vse od leta 2010, naj bi doživel korenito prenovo šele leta 2019, postal pa naj bi lažji in varčnejši.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi nastop kompaktnega Volva XC40
Do konca desetletja prihaja družina Road Rover