Novice

Največji slovenski avtomobilski trgovec še na trg električne energije

Podjetje Porsche Slovenija je v ID.Hub v Aleji predstavilo novosti, ki so jih pripravili pod okriljem znamke Moon. Ena najpomembnejših je prav gotovo strateško partnerstvo s skupino Ngen, ki obenem naznanja vstop znamke Moon na trg električne energije.

Porsche Slovenija z znamko Moon zasebnim in poslovnim strankam ponuja celovito izbiro električnih avtomobilov, domače in javne polnilne infrastrukture, storitev polnjenja na poti in rešitev za lastno pridobivanje, hranjenje in upravljanje električne energije. Pomemben del celostnih rešitev so tudi svetovanje, projektiranje in podpora, vključno s pomočjo pri pridobivanju soglasij in subvencij ter ugodnim financiranjem.  Podrobno predstavitve vseh izdelkov in storitev ter kontakt s strokovnjaki med drugim najdete tudi na njihovi spletni strani Vrhunska e-mobilnost.


IMG_1044Danilo Ferjančič, generalni direktor Porsche Slovenija, je povzel dosedanjo pot znamke Moon ter predstavil najnovejši strateški projekt, ki odpira nove možnosti za prihodnost.

“Ko smo pred štirimi in pol leti začeli z znamko Moon, smo izhajali predvsem iz potreb in želja strank. Želeli smo imeti odgovore na vsa vprašanja, povezana s skrbmi glede polnjenja električnih avtomobilov, proizvajanja lastne elektrike, upravljanja z energijo … tako smo zgradili ekosistem Moon, ki danes vse to že uspešno ponuja, nismo pa še mogli vplivati na samo dobavo elektrike. Ta izziv nas je spodbudil, da smo začeli iskati rešitev tudi na tem področju in rodila se je ideja o energetski skupnosti (ki smo jo poimenovali kako drugače kot coMoonity), kjer s pametnim upravljanjem v oblaku uravnavamo viške in manke električne energije v določenem trenutku.”


Vstop na trg električne energije

Poleg vstopa na trg električne energije so pri Moonu predstavili še nekaj novosti. Novi sistem sončne elektrarne in baterijskegaIMG_1048 hranilnika s hibridnim razsmernikom in energetskim upravljanjem optiMoon zmanjšuje kompleksnost sistema, saj dva ločena razsmernika nadomešča z enim samim. Na ta način so stroški za stranko nižji, učinkovitost sistema pa višja. Del tega ekosistema je seveda tudi optiMoon, sistem za energetsko upravljanje, ki je pred časom na konferenci Inovacija Energetike dobil tudi nagrado.

Nova domača polnilnica Moon Core je namenjena vsem, ki iščejo majhno, cenovno ugodno polnilnico za električni avto, hkrati pa nudi vse, česar smo vajeni pri dražjih polnilnicah. Moon Core zmore električni avto polniti z največjo močjo 11 ali 22 kW (odvisno od različice), lahko je opremljen z vtičnico ali s kabli, se zna povezati z zalednimi sistemi za upravljanje in lahko moč polnjenja prilagaja ukazom zunanje enote za energetsko upravljanje. Odlikuje ga tudi izjemno hitra in preprosta montaža.

Avtomobilizem.com

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Greenpeace udaril po Japoncih in pohvalil Nemce
Slovenski avto leta z novimi pravili: naši bralci boste del finalne žirije