Novice

Slovenski avto leta z novimi pravili: naši bralci boste del finalne žirije

Po letu 1993, ko je prvič potekal izbor za Slovenski avto leta, prihaja do največje spremembe v načinu glasovanja. Izbor še vedno ostaja tesno povezan z bralci, poslušalci in gledalci devetih slovenskih medijev, ki boste tokrat prvič prispevali glasove kot eden od članov žirije v finalu.

V širši izbor kandidatov za uvrstitev v finale izbora Slovenski avto leta se uvrstijo vsi modeli novih avtomobilov, ki so prišli na slovenski trg leta 2023 in med katerimi bo do 30. novembra 2023 registriranih najmanj 25 primerkov. Trenutno je na seznam uvrščenih 20 avtomobilskih modelov, a se nabor lahko zmanjša ali poveča glede na prodajne rezultate.


Kandidati za Slovenski avto leta 2024: BMW serija 5/i5, BMW serija 7/i7, Citroën C4X/e-C4X, Honda ZRV, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Jeep Avenger, Kia Niro, Lexus RX, Mercedes GLC, Mercedes razred E, MG 4, Mitsubishi ASX, Mitsubishi Colt, Peugeot 408, Renault Austral, Renault Espace, Toyota Prius, Toyota C-HR, Volkswagen ID.Buzz


Javnost ostaja pomemben del izbora

Pet finalistov bo znanih 5. decembra, s tem dnem pa se odpira tudi glasovanje za vse bralce, poslušalce in gledalce. Trajalo bo mesec dni, do 5. januarja 2024. Teden kasneje bomo sodelujoči mediji slovesno razglasili prejemnika prestižnega naziva Slovenski avto leta 2024.

logotipi-SALS spremembami tudi vi postajate del žirije v finalu. Seštevek vaših glasov se bo ovrednotil in štel povsem enako kot glasovi ostalih članov žirije – najvišje uvrščeni kandidat bo dobil 6 točk, ostali štirje pa po vrstnem redu 4,3,2 oziroma 1 točko.

Avtomobilizem.com (Foto: SAL.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Največji slovenski avtomobilski trgovec še na trg električne energije
Toyotin novi samodejni menjalnik naj bi bil hitrejši od ročnega