Novice

Naslednji BMW i prihaja po letu 2020

Pri BMW-ju so razkrili, da že razmišljajo o tretjem članu, ki bo dopolnil družino vozil BMW i, a so zaenkrat še v začetni raziskovalni fazi.

V intervuju za Automotive News Europe je Klaus Froelich, vodja razvoja in raziskav pri BMW-ju, dejal, da so trenutno v začetni fazi, kjer strateško raziskujejo in intenzivno zbirajo ideje za novo vozilo. Vsi, ki so kakorkoli povezani s podjetjem, sodelujejo pri projektu in kontaktirajo potencialne kupce ter organizirajo delavnice. Po končanem procesu bodo izsledke predstavili vodilnim, ki bodo odločali o usodi novega modela.

Froelich je zavrnil možnost, da bi na ceste zapeljala BMW i različica tretje generacije X5. Med drugim je vztrajal, da mora biti vsako novo vozilo v družini BMW i povsem samostojno in ne sme sloneti na obstoječem modelu. Tretji model naj bi se pridružil aktualnima modeloma ob koncu tega desetletja, do takrat pa bodo aktivno in učinkovito izpopolnjevali obstoječa modela i3 in i8.

V intervjuju je še dejal, da se lahko poveča zmožnost baterije za vsaj 20 odstotkov na vsaka tri leta, zato bosta oba obstoječa modela pridobivala na moči in dosegu, obenem pa bo kombinacija obeh lastnosti še bolj povezana in prepričljiva.

Kupci, ki si že lastijo katerega izmed obeh modelov, pa žal ne bodo deležni teh izboljšav, saj je po besedah Froelicha zamenjava obstoječe baterije izredno težavna – le te so namreč integrirane in vezane na obstoječo šasijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans, Autonews. Foto: Urška Radolovič.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Irska policija zaradi goljufije zasegla osemnajst vozil
Prvi slovenski forum o zgodovinskih in starodobnih vozilih