Novice

Irska policija zaradi goljufije zasegla osemnajst vozil

Irska policija je zasegla osemnajst visokozmogljivih vozil znamke BMW, ki so bila, v izogib plačilu višjih dajatev, registrirana kot vozila z manjšo prostornino motorja.

Med vozili je bilo zaseženih največ modelov serije 5, lastniki pa so na papirju bolj zmogljivi agregat ”zamenjali” za šibkejši 1,9-litrski in s tem na letni ravni prihranili tudi do 1.200 evrov. Lokalne oblasti so v uradnem pojasnilu zapisale, da je problem močno razširjen, podobnih prevar pa so se posluževali tudi lastniki Mercedes-Benzov, Land Roverjev in Jaguarjev.

S takšnimi goljufijami irska vlada vsako leto izgubi okoli dva milijona evrov. V sklopu preiskave so v začetku prejšnjega tedna v Dublinu aretirali moškega, ki je bil povezan s tovrstnimi nepravilnostmi, in ga obsodili za krajo ter prevaro pri registraciji vozil. V organizirani raciji je Garda ob nadzoru prometa v Dublinu zasegla osemnajst vozil.

Irska policija svetuje lastnikom vozil, ki so se znašli v takšnem položaju, naj čim hitreje uredijo papirje in se s tem izognejo kazni. Nadzor bodo namreč še poostrili in ustrezno ukrepali proti vsem kršiteljem.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Urban Acman.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Irska policija zaradi goljufije zasegla osemnajst vozil"


Veronika.borghesi
9 leta 1 mesec nazaj

Tudi pri nas se najdejo takšni pacienti.

xandrej
9 leta 1 mesec nazaj

majo za te znamke pa nimajo za registracijo

 
Koncern Volkswagen pripravlja v letošnjem letu invazijo novih modelov
Naslednji BMW i prihaja po letu 2020