Novice

Naslednji Renault Kadjar pričakujemo leta 2021 s hibridno tehniko

Povsem novo generacijo Renaultovega srednje velikega cestnega terenca bodo zaznamovali izdatno posodobljeno oblikovanje, opcija elektrificiranega pogonskega sklopa in dodatek številnih vozno-asistenčnih sistemov.

Renault Kadjar prve generacije poznamo že od leta 2015, leta 2018 pa je dočakal tudi oblikovno poživitev ter tehnično nadgradnjo na področju pogonskih sklopov. Ker model vse težje drži tempo sodobnejših tekmecev, pričakujemo, da bo povsem nova generacija modela zapeljala na tržišče prihodnje leto.

Model, katerega prvo javno predstavitev pričakujemo v Ženevi 2021, bo sledila oblikovnemu trendu svežega Capturja in Clia. To pomeni med drugim več ostrih potez kot doslej, značilno oblikovane dnevne svetilke in prevlado LED tehnike na svetlobni opremi.

Popolnoma nova bo tudi notranjost. Francozi bi morda opustili v armaturno ploščo vdelan osrednji zaslon za različico z navidezno lebdečim zaslonom. Zasloni bodo seveda različnih velikosti, med njimi pa bo v najbogatejše opremljenih različicah nameščeni presegel današnjega največjega. Za najbolj sodoben izgled bo poskrbela ambientalna osvetlitev s številnimi barvnimi opcijami.

Tehnično osnovo SUV-u bo nudila enaka CMF-C platforma, kot bo podpirala tretjo generacijo Nissanovega Qashqaia in po novem tudi bodočega Mitsubishijevega Outlanderja. V skladu z zadnjimi trendi elektrifikacije pogonov pričakujemo, da bo prilagodljivost platforme tudi naslednjemu Kadjarju dopuščala opcijo hibridnega in priključno-hibridnega pogona E-Tech, poleg seveda tradicionalnih bencinskih TCe in dizelskih dCi tri- ter štirivaljnikov. Pogon bo v osnovi še naprej sprednji, v kombinaciji z zmogljivejšimi izpeljankami pa bodo zahtevnejšim kupcem ponudili tudi možnost izbire vsekolesnega pogona.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Opomba: Fotografije prikazujejo Renault Kadjar prve generacije.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sedemstopenjski ročni menjalnik za Porsche 911
Znamke Volkswagen, Audi in Porsche podaljšujejo garancijo