Novice

Ne enega, Mercedes naenkrat prenovil kar dva športna terenca

Le nekaj dni po razkritju nove generacije GLC Coupe, je Mercedes-Benz pokazal še dve pomembni novosti. Tokrat ne gre za novo generacijo, temveč za prenovo dveh pomembnih športnih terencev GLA in GLB. Oba sta prejela podobne izboljšave, med njimi malenkost spremenjeno zunanjo podobo, žaromete LED in več serijske opreme.

Oba križanca krasi nova maska hladilnika, medtem ko GLB pridobiva še nekoliko bolj spremenjen sprednji odbijač in poudarjeno zaščito motorja. Izstopajo tudi povsem nova modra barva in platišča v velikosti 20-palcev.

Oba pridobivata dvojna zaslona

Tako GLA, kot tudi GLB, s prenovo notranjosti postajata modernejša. Pri obeh sta namreč na armaturni plošči dva 10,25-palčnamercedes-gla-2023-und-mercedes-glb-2023 (3) zaslona. Eden služi kot digitalni merilniki in drugi kot večopravilna enota. Serijsko sta po novem opremljena z brezžičnima sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Eden najbolje prodajanih paketov AMG Line pridobiva še gretje volana in volanski obroč, oblečen v napa usnje.

Na pomoč priskoči blagi hibrid

Vstopni bencinski motorni različici poganja 1,3-litrski motor, močnejša 220 in 250 pa poganja dvolitrski štirivaljni motor. Prav vsi so pridobili tehnologijo blagega hibrida, ki prinaša dodatnih 10 kilovatov moči. Dizelska paleta ostaja nespremenjena in brez pomoči elektrifikacije. Edina razlika med modeloma je pri priključnem hibridu. Slednji je na voljo le pri modelu GLA in ima v primerjavi s predhodnikom močnejši elektromotor. Sistemska moč se ustavi pri 160 kilovatih, baterija z zmogljivostjo 11,5 kilovatne ure ostaja enaka, zato še vedno ponuja med 62 in 70 kilometri dosega po merilnem ciklu WLTP. Mercedesov dvojec bo v prenovljeni obliki na ceste zapeljal letos jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Togg T10X bo prvi električni križanec turškega porekla
Mazda kmalu z novim vodstvom