Novice

Togg T10X bo prvi električni križanec turškega porekla

Turški avtomobilski proizvajalec naj bi že pričel s pobiranjem prvih prednaročil za prihajoči model, ki bo letos osrečil 20.000 domačih kupcev.

Razvoj prvega turškega električnega športnega terenca ja potekal tekom preteklih petih let, letos načrtujejo proizvodnjo 20.000 primerkov. Po besedah izvršnega direktorja podjetja Togg že od prvega dne sledijo cilju postati globalni ponudnik konkurenčnih tehnologij mobilnosti, ki bodo v celoti intelektualna lasnina njihove znamke. Gürcan Karakaş še dodaja, da želijo zgraditi celoten ekosistem v povezavi z njihovimi pametnimi napravami in digitalnimi produkti.

Električni športni terenec Togg T10X bo najprej na voljo s pogonskim sklopom z enim električnim motorjem in pogonom na zadnji kolesni par, ki bo razvil 218 KM moči in 350 Nm navora, ter omogočil pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 7,4 sekunde. Kupci bodo imeli možnost izbire dveh različnih baterijskih paketov – osnovni naj bi omogočal do 314 km dosega z enim polnjenjem, baterijski paket višje kapacitete pa naj bi zagotavljal do 523 kilometrov dosega z enim polnjenjem. V primeru priklopa na hitro polnilno točko Trugo, naj bi polnjenje baterij med 20 in 80 odstotki napolnjenosti trajalo približno 30 minut. Konec letošnjega oktobra naj bi bila na voljo še zmogljivejša različica z dvema električnima motorjema (435 KM in 700 Nm), ki bo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 4,8 s.

Cene novega električnega terenca Togg T10X naj bi se za različico z enim motorjem pričele pri 953.000 turških lirah (47.585 evrov), medtem ko bodo morali kupci zmogljivejše različice odšteti najmanj 1.215 milijona turških lir (60.670 evra). Kot je znano, so se turške oblasti pred kratkim odločile za občuten dvig uvoznih dajatev na uvoz električnih vozil kitajskega porekla, saj želijo domače kupce spodbuditi k nakupu električnih vozil lastne proizvodnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Togg.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Togg T10X bo prvi električni križanec turškega porekla"


xxl
1 leto 2 meseci nazaj

Tudi Turki pozabljajo na navadne smrtnike.

1 leto 2 meseci nazaj

Zakaj bi prodajal za 40k, če kupci stojijo v vrsti za 47k. Tudi za 50k bi stali v vrsti.

 
Nov začetek za Lancio
Ne enega, Mercedes naenkrat prenovil kar dva športna terenca