Novice

Nemci bodo električne avtomobile prozvajali doma

Mercedes-Benz je oznanil, da bo prvi električni produkcijski model, ki ga je napovedal koncept Generation EQ, izdelovali v Nemčiji. Za podoben korak so se odločili tudi pri Borgwardu, kjer bodo svoje modele, enako kot Mercedes-Benz, izdelovali v Bremnu.

Športni terenec EQ bo prvi član električne Mercedesove družine, do leta 2025 pa bo nemški proizvajalec vozil pripravil skupaj deset različnih električnih vozil. Prvega pričakujemo leta 2019, ko naj bi na ceste zapeljal iz proizvodnega obrata v Bremnu. Daimler v tem obratu izdeluje razred C, razred E, GLC, SL in SLC, kmalu pa se bo tam na proizvodni liniji znašel še električni EQ.

Baterijo bodo razvili pri Accumotive in izdelovali pri podjetju Kamenz. Mercedes-Benz je ob razkritju na avtomobilskem salonu v Frankfurtu napovedal, da bo voznik z enim polnjenjem lahko prevozil do 500 kilometrov.

Kljub temu, da bi bila selitev proizvodnje v drugo državo cenejša, so se za podoben korak odločili tudi pri znamki Borgward. Zaradi tradicije bodo svoje modele izdelovali v domačem mestu Bremen. Proizvodnjo naj bi zagnali naslednje leto, prva vozilo pa bo na ceste zapeljalo leta 2018.

V prvi fazi bodo zgradili proizvodno halo, kjer bodo lahko sprva izdelali 10.000 enot in zaposlili med 50 in 100 delavcev. Prvi model, ki bo zapustil proizvodno halo, bo povsem električni BX7. Kasneje se mu bosta pridružila še priključni hibrid in električni BX5.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz, Borgward.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Največji Volkswagnov športno uporabni terenec
Mercedes-Benzova motorna ofenziva