Novice

Največji Volkswagnov športno uporabni terenec

Potem ko so pri Volkswagnu pred nekaj tedni razkrili informacijo, da se bo njihov najnovejši SUV, namenjen ameriškemu trgu, imenoval »Atlas«, so končno pokazali tudi njegove prve fotografije. Novi sedemsedežnik je hkrati ključnega pomena za samo znamko, saj želijo z njim vsaj deloma povrniti izgubljeno zaupanje ameriških potrošnikov.

Novi Atlas, ki bo preko luže prvenstveno konkuriral modeloma Honda Pilot ter Ford Explorer, je zasnovan na koncernski platformi MQB ter s svojimi zunanjimi dimenzijami (5,04 m x 1,98 m x 1,77 m) deluje ogromno. V avtomobilu, ki bo svojo uradno premiero doživel na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, se bosta zaenkrat vrtela dva agregata in sicer 2-litrski štirivaljnik TSI (238 KM) ter 3,6-litrski šestvaljnik (280 KM). Oba motorja sta sparjena z osemstopenjsko avtomatiko, medtem ko je štirikolesni pogon 4Motion na voljo zgolj pri močnejši opciji. Kasneje naj bi pri Volkswagnu ponudili še hibridno različico GTE z dvema elektromotorjema, ki se bo ponašala s 360 »konji« sistemske moči.

V notranjosti avtomobila, ki ga bodo izdelovali v tovarni Chattanooga, je moč prepoznati očem domače Volkswagnove elemente, obogatene z najnovejšimi tehnologijami (Apple CarPlay, Android Auto ter MirrorLink). Ob doplačilu pa bodo kupcem na voljo tudi digitalni merilniki, Fenderjev avdio sistem ter nabor varnostno-asistenčnih pomagal.

Ameriške cene bodo znane po uradni predstavitvi v Los Angelesu, med kupce pa naj bi prišel spomladi prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: BMW M5
Nemci bodo električne avtomobile prozvajali doma