Novice

Nemčija v pogovorih o višjih subvencijah za električna vozila

Nemški politiki in veljaki v avtomobilski industriji razpravljajo o obširnejši iniciativi na področju električnih vozil. Horst Seehofer, svetovalec Angele Merkel, je potrdil pogovore o 5.000 evrih subvencije, ki bi jih dobil kupec električnega vozila ali priključnega hibrida.

Nemčija želi do leta 2020 na ceste spraviti milijon električnih vozil, toda do sedaj so v tej smeri storili bore malo in večina ljudi se raje odloči za nakup avtomobila z bencinskim ali dizelskim agregatom namesto okolju bolj prijaznega električnega vozila.

Horst Seehofer, vodja stranke CSU (Krščansko-socialna unija), ki je sestrska politična stranka vladajoče CDU (Krščansko-demokratska unija) predsednice Angele Merkel, je povedal, da se o izdatnejši subvenciji za kupce električnih vozil pogovarjajo trije predstavniki strank vladajoče koalicije.

Seehofer je še dodal, da je vlada iskala način, na katerega bi novo iniciativo lahko sofinancirali proizvajalci vozil, zato se je Merklova na sestanku dobila z nekaterimi njihovimi predstavniki. ”Bavarska daje prednost premiji kupca,” je bil njegov odgovor na vprašanje ali se pripravlja iniciativa v višini 5.000 evrov.

Tiskovni predstavnik na ministrstvu za gospodarstvo je zaključil: ”Pogovori znotraj nemške vlade so konstruktivni. Računamo na ugodno rešitev za uspešno doseganje naših ciljev.”

V letu 2015 je bilo v Nemčiji registriranih 23.500 električnih vozil in priključnih hibridov, od tega jih je bilo le 12.300 povsem električnih.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobil, vse najboljše za 130. rojstni dan
Toyota se bori s pomanjkanjem jeklenih delov