Novice

Nenavadna čajanka

Lepo novembrsko popoldne je bil v znamenju dveh velikih britanskih ikon: premium znamke vozil Mini in psov pasme angleških buldogov. Posebni gostje dogodka so bili prikupni štirinožni prijatelji angleškega buldoga Spikea, ki so se skupaj z ostalimi udeleženci dogodka družili v prijetnem okolju vrta rezidence Britanske ambasade v Ljubljani na nenavadni čajanki ob sicer tradicionalnemu popoldanskemu čaju in tipičnih britanskih prigrizkih.

Dobrovoljnih buldogov izvrstna ponudba čajev in okusnih angleških piškotov ter tradicionalnih angleških sendvičev ni pretirano premamila, saj so raje uživali v soju žarometov in bliskanju fotoaparata, ki so se mu z največjim veseljem nastavljali. Z velikim zanimanjem so odkrivali tudi dva razstavljena najnovejša modela Mini: novi trivratni in petvratni Mini. Prijateljstvo pa so nemudoma sklenili s plišastim buldogom Spikeom.

Na sprejemu je goste nagovoril Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, ki je izpostavil britanske korenine znamke Mini: »Dejstvo, da smo se danes zbrali v rezidenci britanske ambasade ni naključje, saj je znamka Mini že več kot pet desetletij testno povezana z Veliko Britanijo. Večina vozil Mini je namreč proizvedenih v Veliki Britaniji in veliko britanskih simbolov je vključenih v DNK Mini vozil in Mini Lifestyle kolekcije.«

Britanski začasni odpravnik poslov Christopher Yvon je udeležencem dogodka predstavil, kako izgleda običajna britanska popoldanska čajanka. Izrazil pa je navdušenje nad inovativno različico Mini čajanke.

Druženje so s svojo prisotnostjo dopolnili člani Slovenskega kluba angleških buldogov, ki so svoje varovance z veseljem pripeljali na posebni dogodek. Na čajanki so se angleški buldogi izredno navdušili nad plišastim Spikeom ter se z njim veselo igrali. Pozornost, ki so jo buldogi bili deležni ni zanje nič novega, saj so je navajeni že iz številnih pasjih razstav, ki se jih udeležujejo. Naslednja taka bo 17. januarja v organizaciji Slovenskega kluba angleških buldogov potekala v Sloveniji.

Mini Spike.

Plišasti buldog Mini Spike je najboljši prijatelj voznika Mini –  s črno ovratnico Mini in črno majico. V televizijskem oglasu za novi trivratni Mini je Spike postal velika zvezda, ko je spoznaval najbolj kultni avtomobil. Na svoji prvi vožnji v novem Mini je buldog Spike spoznal vse ključne prednosti najnovejšega člana britanske družine majhnih avtomobilov.

Plišasti Mini Spike je eden najbolj priljubljenih izdelkov Mini Lifestyle kolekcije. Na voljo je v dveh velikostih. V Mini Lifestyle kolekciji je sicer na voljo več izdelkov, ki imajo motiv simpatičnega buldoga:  plišasta mehka blazina z zelo kakovostno aplikacijo buldoga, 3D paščki Mini za mobilni telefon, predpražnik z napisom »Beware of the dog« in buldogom.

55. rojstni dan Mini.

Blagovna znamka Mini je letos praznovala svoj 55. rojstni dan. Kljub častitljivi starosti jo odraža mladostna navihanost in razigranost. Ko je prvi klasični Mini, izdelan v Birminghamu, vstopil na trg 18. avgusta 1959, si nihče izmed snovalcev in udeležencih pri njegovem nastanku ni predstavljal, da bo koncept revolucionarnega majhnega avtomobila postal eden izmed najbolj odmevnih zgodb o uspehu v avtomobilski industriji, ki traja že pet desetletij in pol. Pred 55 leti sta se javnosti predstavila modela, ki sta se razlikovala le po rešetki hladilnika, pokrovih pesta in barvnih zaključkih: Morris Mini Minor in Austin Seven. Koncept snovalca Aleca Issigonisa je bil enostaven in inovativen: prostorna notranjost v povezavi z Minimalnimi dimenzijami zunanjosti, štirje sedeži, odlične vozne karakteristike, nizka poraba goriva in razumna cena. Te briljantne ideje so naredile vtis, ki ga čutimo še danes. Tako je znamka Mini samo letos predstavila kar nekaj novih in prenovljenih modelov, med katerimi izstopata novih klasični trivratni Mini in pa edinstven in revolucionaren Mini s petimi vrati.

Nova modela: novi trivratni Mini in novi petvratni Mini.

Obe vozili je zbranim gostom na čajanki predstavil simpatični Spike. Za novega trivratnega Mini je dejal, da prenaša željo svojega predhodnika, in sicer ostati vodilni original v premium segmentu majhnih avtomobilov. Svoj izjemni položaj podpira z znatnim napredkom na vseh področjih, ki se nanašajo na užitek v vožnji, kakovost in individualni slog. Evolucijska izpopolnitev njegove oblike kaže bolj zrel značaj novega modela, ki se odraža v znatni optimizaciji kakovosti prostora, varnosti, opreme, materialov in laka karoserije, prav tako pa tudi v športnosti in voznem udobju.

Samo nekaj mesecev po lansiranju novega Mini na trg je britanska premium blagovna znamka razširila svojo modelno serijo s povsem novo različico karoserije – petvratnim Mini – prvo tovrstno izvedbo v svoji zgodovini, nad katero je bil Spike še posebej navdušen, saj tudi njegovi pasji prijatelji tako lažje vstopajo na zadnje sedeže. Model združuje za Mini značilno zabavo v vožnji, edinstven karakter in izpopolnitve tretje generacije modelov, obenem pa s povečano prostornostjo ponuja večjo praktičnost. Značilna oblika zunanjosti originalnega premium majhnega avtomobila je pristno prenesena na specifična razmerja nove karoserije s parom vrat zadaj.

Vir: Mini

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz SLK zmagovalec TÜV za leto 2015
Kako lahko napreden sistem za filtriranje zraka v povsem novem Mondeu prepreči ‘slepo vožnjo’ med kihanjem za volanom