Novice

Mercedes-Benz SLK zmagovalec TÜV za leto 2015

Mercedesov športni model je dosegel najboljši rezultat po najnovejšem poročilu, ki ga na področju preverjanja kakovosti rabljenih vozil izvaja nemška zveza za tehnično kontrolo vozil TÜV.

Pri letošnjem preverjanju kvalitete avtomobilov je organizacija pregledala kar 8,5 milijonov avtomobilov oziroma 226 različnih modelov, pri čemer jih je bilo 63,9 odstotkov brez napak. Najboljše rezultate so tokrat večinoma dosegli avtomobilski modeli nemških proizvajalcev in sicer v vseh kategorijah (2-3 leta, 4-5 let, 6-7 let ter 8-9 let).

Najboljši rezultat je pri tokratnem poročilu TÜV dosegel Mercedesov kabriolet SLK, pri katerem so v starostni kategoriji 2-3 leta odkrili pomembnejšo napako pri zgolj 2,4 odstotkih vseh pregledanih vozil. Zgolj za zanimivost – zadnje mesto v tej kategoriji je zasedla Dacia Logan, pri kateri so zabeležili šestkrat več napak kot pri SLK. A je pri tokratnem zmagovalcu potrebno upoštevati rezultat z manjšo rezervo, saj imajo tovrstna športna vozila večinoma precej manj prevoženih kilometrov od ostalih, bolj množičnih modelov.

Na drugem mestu se je tokrat znašel Audijev model A6 (2,9 odstotka napak), na tretjem pa še eno Mercedes-Benzovo vozilo in sicer SUV GLK (3,6 odstotka). V kategoriji avtomobilov, starih 2-3 leta, so sicer na prvih desetih mestih avtomobili nemških proizvajalcev (Porsche 911, BMW Z4, Mercedes-Benz E Coupe, Audi Q5, Audi A3, Ford Focus, Mercedes-Benz C). V kategoriji vozil, starih 4-5 let, je na prvem mestu Mazda3 (5,4 odstotka napak), sledijo pa Porsche 911 (6,4%) ter Toyota IQ (6,5%). V kategoriji 6-7 let  so na vrhu razvrščeni Porsche 911, Mazda 2, Volkswagen Golf Plus ter v kategoriji 8-9 let Porsche 911, Toyota Corolla Verso in Toyota RAV4.

Na drugi strani lestvice so se znašli v kategoriji starosti 2-3 leta že omenjena Dacia Logan (15,7%), Alfa Romeo Mito (15,6%) in Fiat Panda (14,8%). V kategoriji 4-5 let so se najslabše odrezali Fiat Doblo, Dacia Logan in Renault Kangoo, v kategoriji 6-7 let Renault Laguna, Dacia Logan, Renault Kangoo ter pri kategoriji 8-9 let Mercedes ML, Fiat Stilo in Fiat Doblo.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Mercedes-Benz, Audi, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Mercedes-Benz SLK zmagovalec TÜV za leto 2015"


mavrica
9 leta 5 meseci nazaj

Zmagovalec je torej A6, ki je potovalna limuzina z veliko prevoženimi kilometri. SLK je pa avto za ob lepem vremenu.

xxl
9 leta 5 meseci nazaj

Ali niso končane krompirjeve počitnice?

Rauchmann
9 leta 5 meseci nazaj

Freetreex to pa je argumentirana izjava

freetreex
9 leta 5 meseci nazaj

Italjani naj delajo spagete pa cote ne pa avtov

metor
9 leta 5 meseci nazaj

Agree tud pande so vedno veljale za preizkušene in vzdržljive avte. Tukaj so pa na dnu pri 2-3 let stare, te so pa res preizkušene in majo vse napake odpravljene sploh 1.2 8v velja za neuničljiv.

 
Dizel ali hibrid – odvisno od vožnje
Nenavadna čajanka