Novice

Neuporabne nove tehnologije v avtomobilih

Ameriški J.D Powers je izvedel študijo o uporabi novih tehnologij v avtomobilih ter ugotovil, da jih nezanemarljivo število voznikov niti ne uporablja.

volkswagen-mib-ii-infotainment-apple-carplay-750x480

V omenjeni študiji se je izkazalo, da avtomobilski proizvajalci dobesedno mečejo stran na milijone evrov, ki jih namenjajo razvoju tovrstnih tehnologij. Raziskavo so opravili v obdobju med aprilom in junijem in sicer na vzorcu 4.200 voznikov po 90 dneh od nakupa vozila ter ugotovili, da vsaj petina lastnikov novih vozil nikdar ne uporabi 16 (od 33) tehnoloških »igračk«, ki jih ponujajo proizvajalci.

Študija je v nadaljevanju pokazala, da kar 43 odstotkov voznikov ne uporablja sistema napotitvenih informacij, s pomočjo katerega lahko preko proizvajalčevega klicnega centra pridobi informacije o koristnih storitvah v bližini, 35 odstotkov voznikov nikdar ne uporabi samodejnega parkirnega asistenta, 33 odstotkov pa projicirnega zaslona.

Pri J.D. Power hkrati omenjajo, da če vozniki omenjenih tehnologij ne preizkusijo v roku 30 dni od nakupa vozila, jih verjetno niti ne bodo uporabili. En mesec je namreč ravno obdobje, v katerem je kupec novega vozila še pod vtisom nakupa. Prodajalci vozil imajo zato pomembno vlogo pri ustvarjanju navdušenja, da jih že pred nakupom prepričajo o koristnosti tovrstnih pripomočkov, če naj bodo kasneje sploh v uporabi.

Ugotovili so tudi, da bi se kar petina voznikov pri svojem naslednjem vozilu brez težav odpovedala 14 tehnološkim »igračam« – med njimi so tudi sistemi Apple CarPlay, Android Auto ter glasovno pisanje sporočil. Petina voznikov generacije Y (rojeni med leti 1977 ter 1994) pa bi se brez težav odpovedala kar 23 tehnološkim pripomočkom.

Velika večina vprašanih je ob tem omenila, da jim tovrstni pripomočki ne zdijo uporabni ali pa so jih pač dobili med serijsko opremo novega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: autonews.com. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz razred S Coupe Cabrio še korak bližje razkritju
Karavanski zadek in 572 litrov za Renault Talisman

Več vsebin

Novice

Mazdini modeli kmalu z integracijo Apple CarPlay in Android Auto

Novice

Apple je zaščitil navigacijski sistem za samovozeče avtomobile

Novice

Prihajajoči modeli Audi in Volvo bodo imeli operacijski sistem Android

Testi

Udobje na prvem mestu

Mercedes-Benz E220d model T
Novice

Amazon Alexa prihaja v izbrane modele znamk Toyota in Lexus

Testi

Iz sence

BMW 120d xDrive Edition M Sport Shadow
Testi

V svetu limuzinskega udobja

BMW 520d xDrive
Novice

Kiina družina Cee’d se bo razširila s športnim terencem in karavanom