Novice

Nežna prenova družinskega Sharana

Po slabih petih letih od predstavitve Volkswagnovega družinskega enoprostorca, model sedaj doživlja prenovo. A kot smo že navajeni od proizvajalca iz Wolfsburga, je tudi tokratna kozmetična olepšava zelo subtilna.

V desetih letih je sicer drugi največji proizvajalec na zemeljski obli prodal 800.000 Sharanov prve in druge generacije, vendar je bilo od tega slednjih zgolj četrtino. Da povpraševanje po velikih enoprostorcih v zadnjih letih drastično pada, kaže že podatek, da je bilo lani v Nemčiji prodanih le 15.390 Sharanov, pri čemer so se za večino odločile pravne osebe. Zgolj za primerjavo – v enakem obdobju je bilo na nemškem trgu prodanih 47.801 Touranov.

Še največja novost pri tokratni Sharanovi osvežitvi se skriva pod motornim pokrovom, kjer vsi agregati izpolnjujejookoljevarstvene normative Euro 6 ter v povprečju porabijo okoli 15% manj goriva. Najmočnejši turbobencinski motor se sedaj ponaša z močjo 162 kW (220 KM), turbodizelska agregata pa sta že »stara« znanca iz drugih koncernskih modelov (110 kW/150 KM ter 135 kW/184 KM). 110-kilovatni TDI bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4Motion.

Prenovljeni Sharan se bo ponašal s serijskim sistemom samodejnega zaviranja v sili, opcijsko pa bodo na voljo tudi ostali varnostni asistenčni sistemi (radarski tempomat, parkirni pripomoček, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, …). Infozabavni sistem pa se bo po novem ponašal s sistemom preslikave zaslona pametnega telefona na osrednji zaslon (MirrorLink).

Na zunaj bo osveženega Sharana moč prepoznati po novih zadnjih LED žarometih, novih platiščih ter novih barvah. Njegova prodaja naj bi se pričela v poletnih mesecih.

Avtomobilizem.com (vir: motor-talk.de. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Nežna prenova družinskega Sharana"


Nejko
9 leta 2 meseci nazaj

Po odhodu Espacea…zadnji predstavnik praktičnih enoprostorcev…

Firediver
9 leta 2 meseci nazaj

Imajo pa dobro filozofijo..pada drastično upada, oni pa grejo spreminjat malenkosti na plehu. Kot da ne vedo, da kupci kupujejo bolj z očmi, dajejo poudarek na motorizacijo. Najbrž jim gre, slabi prodaji navkljub, še vedno zelo dobro – pri takih nabavnih cenah to najbrž ni težko…

 
Staro ime za novo generacijo Hyundaijevega modela
Nov veter za Peugeot 208