Novice

Staro ime za novo generacijo Hyundaijevega modela

Pri Hyundaiju so predstavili naslednika kompaktnega športno uporabnega modela ix35, ki se bo znova imenoval Tucson.

Ime ameriškega mesta Tucson (beri: »tjuson«) v Arizoni, ki je jezike lomilo že leta 2005, ko je korejski proizvajalec predstavil prvo generacijo srednje velikega športnega terenca, bo tako zopet v uporabi pri nasledniku modela ix35. Poimenovanje Tucson je bilo sicer v uporabi tudi pri dosedanjem modelu, a le na določenih trgih (med drugim tudi na domačem korejskem). Pri Hyundaiju so obrazložili, da novo/staro poimenovanje pri kupcih zbuja več emocij, vendar pa bodo kljub temu pri modelih »i«  ostali pri dosedanjem poimenovanju (i30, i40, …).

Novi Tucson se bo svetovni javnosti predstavil na prihajajočem ženevskem salonu, že sedaj pa so objavili njegove prve uradne fotografije. Novi Hyundajev SUV, ki rahlo spominja na večjega Santa Feja, je od predhodnika daljši za 6 centimetrov (4,48 m), širši za 3 centimetre (1,85 m), ob tem pa se je zmanjšala njegova višina za 3 centimetre. Nove naj bi bilo kar 85 odstotkov platforme. Kar se tiče uporabnosti, se je prtljažni prostor  povečal s 465 na 531 litrov.

Pri motorjih sicer ni velikih sprememb, novost v ponudbi pa je 1,6-litrski turbobencinski agregat s 129 kilovati moči, ki je lahko opcijsko sparjen s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko. Šibkejši GDI bo na voljo z 99 kilovati moči. Pri turbodizlih je na voljo 1,7-litrski agregat s 85 kilovati ter dvolitrski v dveh izvedbah moči (100 kW ter 135 kW). Kasneje naj bi bila na voljo še hibridna različica.

Novi Tucson bo na trgu v poletnih mesecih letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Staro ime za novo generacijo Hyundaijevega modela"


mrtwelvetrees
9 leta 2 meseci nazaj

pa s temi oznakami so čisto zabredli …. ostali bi pri imenih ne pa oznakah

Firediver
9 leta 2 meseci nazaj

Pa sem že mislil, da so z i in ix poenotili oznake, sedaj pa gredo nazaj na stare oznake..hecno bi bilo videti, da bi se zaradi preimenovanja nazaj na stara imena bistveno poveča prodaja..pa bi spet videli Accente, Getze, nemara celo Ponyje? 🙂

 
Rolls-Royceov skok v neznano
Nežna prenova družinskega Sharana