Novice

Nissan GT-R se je zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov

Nissan GT-R je pri hitrosti 304,96 km/h skozi ovinek uspešno drsel pod 30-stopinjskim kotom ter postal novi nosilec Guinnessovega svetovnega rekorda.

Profesionalni drifter Masato Kawabata je zbral dovolj poguma, da je sedel v posebej prirejenega Nissana GT-R, ki so mu povečali moč na kar 1.105 kilovatov (1.380 KM). Za primerjavo – običajni GT-R proizvede  658 kilovatov manj, a še vedno nudi gromozanskih 447 kilovatov moči. Za podiranje rekorda so izbrali mednarodno letališče Fujairah v Združenih arabskih Emiratih, ki ima tri kilometre dolgo pristajalno stezo.

Kawabata je prejšnji rekord podrl za 85,3 km/h ter obenem presegel pričakovanja Nissana, ki je mejo postavil na 300 km/h. Izkušeni voznik si je priložnost priboril z naslovom najboljšega v japonski drift seriji, obenem pa je vodilni dirkač v ekipi Team Tokyo. Za pripravo vozila so skrbeli pri predelovalnem podjetju GReddy in v Nissanovem oddelku Nismo.

Do sedaj je bil rekorder Jakub Przygoński v 785-kilovatni Toyoti GT86, ki je septembra 2013 driftal s povprečno hitrostjo 219,6 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto in video: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nissan GT-R se je zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov"


Fnatic
8 leta 17 dni nazaj

Totalni norci 🙂

 
Volvo z avtonomnimi vozili na kitajske ceste
Novodobna reinkarnacija izvirne italijanske Berlinette