Novice

Volvo z avtonomnimi vozili na kitajske ceste

Volvo postaja eno vodilnih podjetij, ki avtonomno tehnologijo pospešeno pripravljajo na vsakodnevno uporabo. Zdaj bodo testno področje še razširili, saj želijo začeti s testiranji na kitajskih cestah.

V uradni izjavi so pri Volvu zapisali, da bodo aktivirali vsaj 100 vozil, ki se bodo vozila na javnih cestah v kitajskih mestih, kjer bodo dovolili testiranje samovozečih vozil. Avtonomno vozilo ni le bistveno varnejše, temveč skrbi za tekoče premikanje in zmanjšuje onesnaženost v mestih. Kitajska mesta se utapljajo v smogu in prometnih zamaških, zato je testiranje takšnih vozil v obremenjenem okolju izrednega pomena.

”Avtonomna vožnja lahko bistveno pripomore k cestni varnosti. Hitreje kot so samovozeča vozila na cestah, hitreje se bodo začela reševati življenja,” je pred začetkom seminarja z naslovom ”Autonomous driving – could China take the lead?” (Avtonomna vožnja – lahko Kitajska prevzame vodstvo?) dejal Håkan Samuelsson, izvršni predsednik Volvo Cars.

Volvo bo svoje najnovejše modele opremil z avtonomno tehnologijo, da bodo v avtonomnem načinu lahko dosegali avtocestne hitrosti. Kljub temu, da je to izredno pomembna tehnologija za švedskega proizvajalca, bo šele čas pokazal, kako bo takšen način vožnje sprejet pri uporabnikih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo z avtonomnimi vozili na kitajske ceste"


JG2
8 leta 1 mesec nazaj

Lepo napredujejo podjetja v smeri avtonomne vožnje.

 
KBA ugotovil, da je v Nemčiji goljufal le Volkswagen
Nissan GT-R se je zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov