Novice

Nissan je oznanil rekordno prodajo v Evropi v davčnem letu 2011

Nissan je potrdil, da nikoli doslej ni bil v Evropi tako močan, kot je trenutno. Objavil je namreč podatke o prodaji v davčnem letu 2011, v katerem je do 31. marca prodal 713.000 vozil na letni ravni.

Dosežek predstavlja 17,5-odstotno povečanje (106.000 vozil več) v primerjavi z letom prej. Ob tem je Nissan v Evropi dosegel največji letni tržni delež, 3,9 odstotka (za 0,6 odstotka več kot v letu 2010).

Rekorden je bil tudi zaključek davčnega leta. Nissan je namreč marca s prodajo 87.457 vozil dosegel največji mesečni tržni delež doslej (4,6 odstotka). S tem je četrti mesec zapored presegel mejo tržnega deleža štirih odstotkov.

Dosežek zaokroža izjemno uspešno leto Nissana v Evropi, v katerem je na 32 trgih (izmed 37, na katerih je prisoten v tem delu sveta) dosegel večjo prodajo v primerjavi z letom prej.

Najbolje prodajana modela, v Sunderlandu izdelana Qashqai in Juke, zagotavljajo nadaljnjo dominacijo Nissana na področju crossoverjev.

Nissan je v lanskem davčnem letu prodal več kot četrt milijona Qashqaiev v Evropi, kar je predstavljalo triodstotno rast v primerjavi z letom 2010. Uspeh je podkrepil Qashqaiev manjši brat Juke, ki je v prvem celem davčnem letu dosegel prodajo več kot 135.000 enot. Poleg tega, da je prispeval občuten delež nadaljnji utrditvi vodilnega položaja na področju Crossover, je zagotovil tudi dvig deleža v Evropi izdelanih in v Evropi prodanih Nissanov na približno 80 odstotkov. S tem je zagotovil znamki največji delež evropske izdelave med vsemi azijskimi znamkami.

Davčno leto 2011 bo ostalo zapisano v zgodovino tudi kot leto, v katerem je na vse več trgov v Evropi pripeljal revolucionaren, popolnoma električen Nissan LEAF.

Ob koncu davčnega leta 2012 je Nissan LEAF, kot izjemen dokaz Nissanove prodornosti in učinkovitosti pri uvajanju inovativnih izdelkov in naprednih tehnologij, bil naprodaj že na več kot 20 trgih v Evropi. Nissan pričakuje podvojitev prodaje Leafa na letni ravni, skladno s krepitvijo infrastrukture za električne avtomobile.

Opazna rast v davčnem letu 2011 je bila zabeležena tudi na področju lahkih gospodarskih vozil. Njihova skupna prodaja se je povečala na več kot 62.000 vozil (za 16 odstotkov več kot leta 2010), z velikim deležem prodaje NV200 (več kot 39 odstotkov) in pickupa Navare (več kot 20 odstotkov). Obe vozili sta izdelani v Barceloni.

Prodaja Micre, supermini avtomobila, je prav tako pomembno prispevala rasti prodaje, saj se je povečala za šest odstotkov na približno 77.000 enot.

Rusija ostaja ključni trg za Nissan. V davčnem letu 2011 se je prodaja na ruskem trgu povečala za velikih 57 odstotkov, na več kot 161.000 vozil. Nissan ima sedaj v Rusiji 5,9 odstotni tržni delež (tržni delež med tujimi znamkami je zrasel na 7,5 odstotka). Ob tem je nedavno napovedal začetek lokalne izdelave limuzinske različice Almere, ki bo na Ruski trg zapeljala prihodnje leto in tako odločno okrepila prisotnost Nissana na delu trga z najbolj množično prodajo v državi.

V Veliki Britaniji, drugem največjem trgu Nissana v Evropi, je znamka v lanskem davčnem letu prodala več kot 112.000 vozil in dosegla 5,1 odstotka tržnega deleža. Prodaja v Franciji se je povečala za 19 odstotkov, ob tem je Nissan presegel tržni delež za pet odstotkov.

Paul Willcox, podpredsednik Nissan Europe, zadolžen za prodajo in marketing, je izjavil: »Ne glede na izjemno zahtevne izzive v letu 2011, vključno s potresom na Japonskem, poplavami na Tajskem in zmanjšanim povpraševanjem po avtomobilih v Zahodni Evropi, smo zabeležili rekordno prodajno leto, z ohranitvijo in nadaljnjim zagonom rasti v regiji. Med poglavitne razloge uspeha gre uvrstiti izjemno lokalno prisotnost. Ne le, da v tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji izdelamo približno 650.000 vozil, v Evropi tudi snujemo in razvijamo nove avtomobile, kar ima vse večji vpliv na našo prodajno uspešnost. Ob vsem tem nenehno dokazujemo in potrjujemo, da smo z inovativnostjo pripravljeni na izzivanje konvencionalnosti. Tako smo ustvarili segment crossoverjev in imamo pionirsko vlogo na področju električnih vozil. Ob vsem tem nadaljujemo z uvajanjem na trg izvirnih in drznih avtomobilov, kot je Juke. V prihajajočih letih in še nekoliko naprej bomo nadaljevali z razvojem in širitvijo naše prisotnosti v Evropi, na enak način kot doslej, torej tako, da nas bo k kupcem gnala usmeritev in intenzivno osredotočanje na zmogljivosti vozil, njihova ponudba pa bo vse bolj široka in prepričljiva.«

Prejšnji mesec je Nissan na avtomobilskem salonu v Ženevi napovedal in predstavil številne nove avtomobile, ki bodo že v kratkem in tudi v srednjeročnem obdobju pripomogli k trajnostni rasti znamke na trgu. Mednje sodi športni Juke NISMO, ki bo med kupce zapeljal že leta 2012. Povsem novi velikoserijski avtomobil segmenta B bo na trg pripeljal sredi leta 2013. Za zdaj študijsko vozilo, tako za prevoz potnikov kot tovorni dostavnik eNV200 (razvito na osnovi obstoječega NV200), bo kot serijsko izdelano in pripravljeno za prodajo leta 2014.

Vir: Nissan

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Galaxy oživi Vokalno Ekstazo v novih dimenzijah
Zadenite nove Michelinove pnevmatike