Novice

Nissan Juke ostaja atraktiven, tudi kadar je zložen iz papirja

Vozniki Nissanovih Jukeov so bili že od samega začetka prodaje modela vajeni, da so se za njimi obračale glave. Te dni pa je več pozornosti dobil papirnati Juke izpod rok britanskega umetnika Owena Gildersleevea, ki ga je zložil s tehniko origami iz kar 2.000 listov papirja.

Rumeni origami Juke v pravi velikosti je nastal v čast praznovanja 5. rojstnega dne tega atraktivnega Nissanovega modela, navdihnili pa so ga prvi koraki oblikovanja avtomobila – prenos idej iz misli na papir.  Ima vse drzne oblikovne poteze izvirnika, ki resničnemu avtomobilu dajejo njegov edinstven značaj.

Umetnik Owen Gildersleeve, ki je za izdelavo skulpture iz papirja potreboval več kot 200 ur, je dejal: “Projekt je bil čudovit, zahteven, a zadovoljujoč. Ker je spominski izdelek, se v njem prepletajo številni vplivi. Tako so Nissanove japonske korenine služile kot navdih za to, da sem uporabil tehniko origami. Uporaba številnih različnih kosov papirja, iz katerih sem ustvaril neko celoto, ponazarja tako na tisoče ljudi, ki so pripomogli k uresničitvi ideje o vozilu Juke, kot na tisoče ljudi, ki to še vedno počnejo prav tu v Združenem kraljestvu.”

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi obrisi nove generacije Mazdinega največjega športnega terenca
Prostovoljci po poteh pomoči s karavanskim Focusom