Novice

Prvi obrisi nove generacije Mazdinega največjega športnega terenca

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v kalifornijskem Los Angelesu bo japonska Mazda med 20. in 29. novembrom predstavila drugo generacijo modela CX-9. Še pred uradno predstavitvijo petmetrskega športno uporabnega vozila pa so javnosti pokazali njegove prve obrise.

Mazda CX-9 je sicer največji športni terenec avtomobilskega proizvajalca iz Hirošime, ki je na trgu že vse od leta 2006, namenjen pa je bil prvenstveno ameriškemu trgu. Po devetih letih bo konkurent Fordu Edge in Toyoti Highlander doživel svojo drugo generacijsko nadaljevanje, ni pa še znano ali se bo pojavil tudi na evropskih tržiščih.

Nov CX-9 se oblikovno v veliki meri naslanja na študijo Koeru, ki so jo pri znamki predstavili na septembrskem salonu v Frankfurtu, in bo dodobra sledil Mazdini novodobni oblikovalski filozofiji Kodo. V serijskem modelu naj bi bilo v treh vrstah dovolj sedal za sedem potnikov, ponašal pa se bo z elementi dobro znane tehnologije Skyactiv. Pri znamki so še dodali, da naj bi novi CX-9 predstavljal vrh njihove ponudbe ter se pomaknil v bolj prestižno izvedbo oblikovanja.

Ostale podrobnosti o novem CX-9 bodo znane po razkritju na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Mazda. Foto: Mazda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Alfa Romeo ponovno prelaga začetek prodaje Giulie
Nissan Juke ostaja atraktiven, tudi kadar je zložen iz papirja