Novice

Nissan Juke v novi generaciji tudi kot hibrid

Nissanov posebnež v razredu malih križancev, ki je povsem v nasprotju s prvotnimi pričakovanji postal izjemna prodajna uspešnica, v letošnjem letu dobiva svojo generacijsko nadaljevanje. Novi Juke naj bi bil na voljo tudi kot hibrid, povsem izključena pa ni niti povsem električna različica.

Nissan Juke sicer poznamo že vse od leta 2010, ko se je prvič razkril na ženevskem avtomobilskem salonu ter navkljub precej neobičajni obliki postal takojšnja prodajna uspešnica. A čeprav aktualni generaciji malega Nissanovega križanca prodaja ne upada (v lanskem letu je na evropskem trgu našel dobrih 68.000 kupcev), je vseeno napočil čas za njegovega naslednika.

Nova generacija Jukea bo sicer zasnovana na koncernski platformi CMF-B, na kateri nastaja tudi povsem novi Renault Clio in ki omogoča tudi vgradnjo električnega pogonskega sklopa. Pri Nissanu so zaenkrat potrdili zgolj prihod hibrida, a verjetno bodo kasneje predstavili tudi električno gnanega Jukea, s katerim bi lahko konkurirali Hyundajevi električni Koni. Še vedno pa bodo glavnino ponudbe predstavljali bencinski motorji (1,0-litrski ter 1,6-litrski, ki proizvede 190 KM) ter dizelski (1,5-litrski dCi).

Pri Nissanu hkrati razkrivajo, da bo novi Juke oblikovno ostal posebnež, zaradi česar bo prepoznaven že od daleč. Precejšnjo pozornost pa so namenili tudi notranjosti, kjer naj bi se znašlo manj trde plastike ter sodobnejši infozabavni elementi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Super Bowl – kjer se ne vrti vse le okoli žoge
Skrivnostni Mazdin novinec je kompakten športni križanec