Novice

Skrivnostni Mazdin novinec je kompakten športni križanec

Pri Mazdi so uradno potrdili, da bo na avtomobilskem salonu v Ženevi premierno predstavljen njihov novi kompaktni križanec.

Dober mesec pred pričetkom letošnjega avtomobilskega salona v Ženevi smo bili deležni že kar nekaj najav s strani avtomobilskih proizvajalcev. Izjema ni niti Mazda, kjer so po predstavitvi četrte generacije modela Mazda 3 na lanskoletnem salonu v Los Angelesu za Švico napovedali novost, ki zdaj ni več skrivnost – gre namreč za kompaktnega križanca, ki bo tako drugi predstavnik nove generacije vozil japonskega proizvajalca.

Po njihovih besedah naj bi zasnova prihajajočega modela predstavljala definicijo prefinjenosti in kvalitete na vseh področjih, pomembnih vozniku. Mazda tako nadaljuje v duhu filozofije, ki temelji na ustvarjanju dodane vrednosti lastnikom vozil in v kompletu z všečnim videzom ustvarja nove mejnike. Oblikovanje zunanjosti je tudi pri tem modelu potekalo skladno s filozofijo Kodo, ki z leti dozoreva, in, združena z novo arhitekturo Skyactiv-Vehicle, nudi uporabniku naravno ravnovesje.

Najnovejša generacija motorjev linije Skyactiv, ki naj bi bili sestavni del pogonskih sklopov modelov prihodnosti, predstavlja novo inovativno tehnologijo nadzorovanega kompresijskega vžiga ter združuje uglajenost bencinskih motorjev z varčnostjo dizelskih motorjev. Pri Mazdi trdijo, da naj bi tovrstna tehnologija pripomogla k 20 do 30 odstotkov nižji porabi v primerjavi z obstoječimi bencinskimi motorji.

Poleg še ne razkritega križanca bo evropsko premiero v Ženevi doživela tudi Mazda MX-5 30th Anniversary Edition, predstavili pa naj bi tudi limuzinsko različico novega modela Mazda 3. Od modelov, ki so že v prodaji, bodo na ogled še kombilimuzinska izvedba Mazde 3, Mazda 6 v limuzinski in karavanski različici, Mazda CX-5 ter Mazda MX-5 RF.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda, Auto Express. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Skrivnostni Mazdin novinec je kompakten športni križanec"


Tommaazz
5 leta 2 meseci nazaj

Super…končno bo CX4 v Evropi 🙂

 
Nissan Juke v novi generaciji tudi kot hibrid
Notranjost Kamiqa v slogu novega Škodinega pristopa