Novice

Nissan Kicks pričenja svoj pohod

Pri japonskem Nissanu so najavili, da bodo svojega srednje velikega križanca ponudili na kar 80 trgih širom sveta. Najprej pa si ga bodo lahko privoščili kupci v Latinski Ameriki.

Model Kicks, ki ga bodo proizvajali v Nissanovem proizvodnem obratu v brazilskem Resendeju, bo tako najprej zapeljal na domači trg, kasneje letos pa še v ostale latinskoameriške države. V naslednjem letu naj bi se pojavil tudi na ostalih tržiščih (tudi evropskih), pri čemer le prihod v ZDA še ni potrjen. Nissan bo svojega novega križanca hkrati uporabil tudi pri promociji letošnjih Olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki se bodo pričele 5. avgusta.

Srednje veliki križanec, ki se dimenzijski nahaja med modeloma Juke in Qashqai, se ponaša s prepoznavnim Nissanovim dizajnom ter dokaj prečiščeno notranjostjo. Prvič v tem segmentu (na latinskoameriškem trgu) pa se bo lahko pohvalil tudi s kamero za ogled okolice (Area View) ter sistemom za zaznavanje premikajočih se predmetov. Kljub temu, da je večji in prostornejši od modela Juke, pa bo od njega po vsej verjetnosti cenejši.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nissan Kicks pričenja svoj pohod"


igork
7 leta 11 meseci nazaj

Meni se zdi tale Kicks bolj kot en kiks,…

 
BMW je i3 opremil z boljšo baterijo, kmalu pride še zmogljivejši i8
Volkswagen Golf GTI Clubsport S je novi rekorder Nürburgringa