Novice

Volkswagen Golf GTI Clubsport S je novi rekorder Nürburgringa

Volkswagen praznuje štiridesetletnico modela Golf GTI z novo divjo izvedenko, ki je podrla rekord na slovitem Nürburgringu.

Bliskovito hitri Volkswagen Golf GTI Clubsport S je prevozil krog na slovitem dirkališču Nordschleife hitreje kot Honda Civic Type R. Štoparice so se ustavile pri 7 minutah 49 sekundah in 21 stotinkah, zato si je Clubsport S prislužil naslov najhitrejšega serijskega športnika s pogonom na sprednji kolesni par. Za volan je sedel Benny Leuchter, 28-letni nemški dirkač.

Tako kot pri Meganeu R.S. 275 Trophy-R bodo izdelali le 400 oštevilčenih primerkov dirkalnika, ki ima v notranjosti nameščena le sprednja sedeža, zato ga bomo v Sloveniji le težko videli.


Specifikacije

  • motor – 1.984 ccm štirivaljni TSI
  • moč – 228 kW/310 KM, 380 Nm med 1.700-5.300
  • najvišja hitrost – 265 km/h
  • pospeševanje 0-100 km/h –  5.8 s
  • masa – 1.285 kg
  • platišča – 19-palčna
  • pnevmatike – Michelin Sport Cup 2, 235/35 ZR19
  • menjalnik – 6-stopenjski ročni, pogon na sprednja kolesa

Golf Clubsport S je bil podvržen resni shujševalni kuri – zadaj so odstranili klop, akumulator je manjši, manj je zvočne izolacije, zavrgli so predpražnike in amortizerje na pokrovu motorja ter podokvir sprednje osi naredili iz aluminija. Z vsemi ukrepi so prihranili 30 kilogramov v primerjavi z običajnim Golfom Clubsport. Za napad na rekord so sistem DCC nastavili na popoln napad, posodobili so tudi zavore, ki so pripomogle k podiranju rekorda.

Kupci se bodo lahko odločali med tremi barvami, ki izvirajo iz leta 1976, ko je bil predstavljen prvi Golf GTI. Neodvisno od izbire zunanje barve, bo streha vedno obarvana v metalno črno barvo.

Za boljšo zvočno kuliso skrbi 10 milimetrov širši izpušni sistem, ki, sodeč po Volkswagnu, vozniku pripravi pravo zvočno simfonijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan Kicks pričenja svoj pohod
BMW uvaja nov dizelski agregat s štirimi turbinami