Novice

Nissan predstavlja idejo pametne mobilnosti

Nissan je v Ženevi razkril vizijo inteligentne mobilnost, ki prinaša prihodnost brez nesreč s smrtnim izidom in vozila brez emisij. V viziji je Nissan predstavil bistvene odločitve podjetja glede tega, kako se vozila napajajo, vozijo in kako se vključujejo v družbo.

Nissan se z novo vizijo ne osredotoča le na tehnične specifikacije, saj želi izkušnjo povečati s pametno mobilnostjo, ki bo prilagojena posamezniku in slednjemu ponuja večji nadzor. Japonski proizvajalec želi z inteligentno vožnjo na prvem mestu poudariti zmogljivosti, udobje in predvsem varnost. Skupaj s temi tremi dejavniki želijo zmanjšati stres pri vsakodnevni vožnji v službo ali drugam. Poleg nekaterih tehnologij, ki so že nameščene v aktualna Nissanova vozila, bo proizvajalec v prihodnje pospešeno delal na novih.

”Naša vizija inteligentne mobilnosti je podlaga za to, da bi kupce po vsem svetu usmerili k varnejši in trajnostnejši prihodnosti. Da bi udejanjil to vizijo, je Nissan pripravil dolgoročno strategijo, podprto z znatnimi investicijami v raziskave in razvoj. To je Nissanu omogočilo doseči preboj modela LEAF, prvega masovno proizvajanega električnega vozila na svetu leta 2010 – leta pred katerim koli od naših konkurentov. To je tudi pognalo naš razvoj najnaprednejših tehnologij avtonomne vožnje, ki bo v masovni proizvodnji v modelih na voljo do leta 2020. Ti koraki Nissanu omogočajo, da koristi električnih vozil in inovacij na področju avtonomne vožnje ponudi čim širšemu krogu kupcev in na koncu pokaže pot v novo dobo mobilnosti,” je povedal Carlos Ghosn, izvršni direktor skupine Renault-Nissan.

V Evropi in drugod po svetu želi Nissan v naslednjih štirih letih začeti s prodajo večih vozil z avtonomno tehnologijo. Ta tehnologija bo nameščena v vozila množične proizvodnje po dostopnih cenah. Prvi član, ki bo imel nameščen sistem za vodeno vožnjo Piloted Drive, bo Qashqai.

Velik poudarek bo šel električnim vozilom, izboljšane kapacitete baterij pa prikazuje koncept IDS. Nissanov koncept, ki je bil premireno razkrit v Ženevi, lahko prevozi do 550 kilometrov z enim polnjenjem. Poleg hitre elektrifikacije vozil sledi še nov tehnološki premik v povezljivosti vozil z ostalo cestno infrastrukturo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nissan predstavlja idejo pametne mobilnosti"


xxl
8 leta 1 mesec nazaj

Kako gre skup poudarek na zmogljivosti in avtonomnosti?Če avto pelje sam,so zmogljivosti zame brezpredmetne.

 
Pininfarina H2 Speed na gorivne celice
Borgward z novima športnima terencema