Novice

Borgward z novima športnima terencema

Oživljeno nemško znamko Borgward, ki se je po dobrih 50 letih ponovno znašla na avtomobilskem zemljevidu, smo zaman iskali pod sijem žarometov na razstavišču Palexpo. V Ženevi so sicer, na ločenem dogodku dan pred odprtjem avtomobilskega salona, predstavili dva nova prototipna modela, modna športna terenca kompaktnejših proporcev.

Medtem ko so pri Borgwardu že lani v Frankfurtu predstavili svoj prvi novodobni avtomobil, model BX7, so sedaj svetovni javnosti razkrili še manjša modela BX6 TS in BX5. Oba naj bi bila že tik pred velikoserijsko proizvodnjo, pri čemer konvencionalneje oblikovani BX5 meri v dolžino 4.483 mm, v širino 1.876 mm ter je visok 1.677 mm, medtem ko je kupejevsko oblikovani BX6 daljši še za 3 centimetre.

Glede tehničnih podrobnosti so pri Borgwardu še skrivnostni, znano je zgolj to, da sta bila razvita pod taktirko nemškega inženirja Philippa Schmitta, ki je bil pred tem kar 15 let pri Daimlerju. Na voljo naj bi bila bencinski agregat ter priključni hibrid, medtem ko dizel ni predviden.

Proizvodnja obeh modelov naj bi se pričela že aprila letošnje leto, vendar zgolj za kitajski trg, leta 2017 pa naj bi se znamka pojavila tudi v Evropi. Ulrich Walker, izvršni direktor skupine Borgward, je na dogodku tudi dal vedeti, da razmišljajo o vzpostavitvi proizvodnje v Evropi: “Pri Borgwardu se popolnoma zavedamo odgovornosti, ki jo imamo kot nemško podjetje in zaradi svoje uspešne zgodovine. Zato se bomo še pred koncem leta sprejeli odločitev glede naše proizvodne lokacije v Nemčiji.”

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Borgward. Foto: Borgward.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan predstavlja idejo pametne mobilnosti
Audi je oglas za dizelsko pošast SQ7 posnel v Mariboru