Novice

Nissan prilagaja brezstopenjski CVT

S programsko spremembo v brezstopenjskem samodejnem menjalniku bo prenovljeni D-Step bolj uglajen in med vožnjo bolj oseben za potnike. Nad podobnimi občutki, ki jih vozniku postreže samodejni CVT menjalnik, se je na primer pritoževal tudi Gašper v testu Lexusa.

Nissan bo še letos predstavil nov napredni brezstopenjski samodejni menjalnik D-Step Shift Logic, ki bo luč sveta ugledal leta 2015 v modelih Versa, Versa Note, Sentra, Altima V6, Pathfinder in Quest. Izboljšana različica menjalnika je obenem že bila ponujena v štirivaljni Altimi in v prenovljenem modelu Rogue, preostali modeli pa bodo z njim opremljeni v letu 2016.

D-Step ustvari prilagojen občutek in uporabnika zlahka prepriča, da se vozi v vozilu s klasičnim samodejnim menjalnikom.

John Curl, regionalni produktni vodja, je dejal, da želijo pri Nissanu ustaviti kritike na račun tehnologije njihovega brezstopenjskega menjalnika in se še utrditi na mestu največjega proizvajalca vozil s CVT menjalniki. Po njegovih besedah naj bi s tem želeli tudi pomiriti zmotna prepričanja zaskrbljenih lastnikov, ki mislijo, da njihov CVT ne deluje pravilno, saj ni slišati menjave prestav.

CVT menjalnik prinaša manjšo povprečno porabo ter bolj umirjeno vožnjo. Nova programska oprema pa poskrbi, da menjalnik pri okoli 4.000 obratih na minuto, v odvisnosti od hitrosti vozila, nekoliko ”preskoči” naprej v prestavnih razmerjih in s tem poskrbi za trenuten padec obratov, s čimer ustvari občutek menjave prestave.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Gašper Pirman)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Nissan prilagaja brezstopenjski CVT"


RedBaron
9 leta 9 meseci nazaj

Kaj pa vem… avtomatik mi nekako ne potegne… CVT pa še manj…

zoranv12
9 leta 9 meseci nazaj

Tommy: to ti je isto kot pri vegetarijancih, ki ves čas govorijo, kako ima soja enak okus kot dunajc, če ga dobro pripraviš. nebuloze…

toMmy
9 leta 9 meseci nazaj

To je že malo smešno, na koncu se bo še obnašal isto kot navadni menjalnik 🙂

evilfury
9 leta 9 meseci nazaj

Nekako podobno kot pri audiju mulittronic v S načinu, ki med navideznim menjavanjem spusti malo obrate, kot da je zamenjal prestavo.

Daedalus
9 leta 9 meseci nazaj

“/…/med vožnjo bolj oseben za potnike/…/”? Kako naj bi pa to izgledalo? 😛

 
Kako ne vlečemo plovil iz vode
Mivka na Finskem dovolila le eno točko