Novice

Nissan Pulsar v 349 fotografijah

Nissan se je resno zbal, da bo kakšen del novega Pulsarja ostal neopažen, zato so v javnost poslali 349 fotografij – prav ste prebrali, 349 fotografij, za vas pa smo izbrali le 50 najboljših in vam s tem prihranili nekaj časa za pregledovanje celotne galerije.

Nissan Pulsar meri neposredno na evropske tekmece v C segmentu, ki mu kraljuje Volkswagen Golf. V spopad se podaja z največjo medosno razdaljo (2.700 mm), z najbolj prostorno zadnjo klopjo (692 mm) in največjo prostornino prtljažnika (385 litrov). S podrtjem zadnjih sedežev se prtljažnik poveča na 1.395 litrov.

Japonski proizvajalec vozil je zatrdil, da se novi Pulsar lahko pohvali z odlično opremljenostjo v vseh treh stopnjah opreme – Visia, Acenta in Tekna. Prav vsak je serijsko opremljen s klimatsko napravo, 12,7-centimetrskim multimedijskim zaslonom, električnim pomikom vseh stekel, sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah, šestimi zračnimi blazinami in sistemom start&stop.

Novi Pulsar bo kupce iskal tudi s pomočjo številnih varnostnih sistemov, med katerimi so tudi sistem za zaznavo premikajočih predmetov, Nissanov varnostni ščit, sistem kamer za 360-stopinjski pogled, aktivni nadzor vožnje, sistem za zaviranje v sili in najnovejši NissanConnect multimedijski sistem.

Motorno paleto sestavljata dva prisilno polnjena agregata. Prvi je bencinski 1,2-litrski DIG-T s 85 kilovati in 190 Nm navora, drugi je dizelski 1.5 dCi z 81 kilovati in 260 Nm navora. Oba sta opremljena s sistemom Idle Stop-Start. V začetku leta 2015 bodo ponudili še 1,6-litrski prisilno polnjeni motor s 140 kilovati.

V kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom se 1,2-litrski motor pohvali s povprečno porabo 5 litrov na 100 km in emisijo 117 g CO2/km. Hitrost 100 km/h doseže v 10,7 sekundah. Dizelski agregat porabi le 3,6 litra in proizvede 94 gramov CO2.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Nissan Pulsar v 349 fotografijah"


bucko_99
9 leta 7 meseci nazaj

ja sem prebral naslov nina pušlar v 349 fotografijah potem pa vidim nissana :/

johann
9 leta 7 meseci nazaj

Meni je kar všeč, razen zadnji del bi lahko bil mnogo lepši.

srcnik
9 leta 7 meseci nazaj

še ena slika:

yashica
9 leta 7 meseci nazaj

@tomzzi hvala za popravek.Nisem se zmotil v številki, samo po VDA izračunu jih ima res 407 litrov. Ne vem zakaj so za predstavitvene slike izbrali tako monotono notranjost, ki že sama po sebi ni nič posebnega, potem jo pa na ta način še poslabšajo.

xxl
9 leta 7 meseci nazaj

Kaj vem,lahko bi se malo bolj potrudili pri oblikovanju zadka.Škoda da so šparali pri podiranju zadnje klopi.85 kw,ok,ampak,lahko bi še ponudili še 96 kw dizel in bencin,saj ju imajo na “lageru”.Bela barva mu definitivno pristoji.

 
Toyota se odmika od razvoja avtonomnega vozila
25 let Opel Calibre: od prvakinje aerodinamike, do kultnega kupeja