Novice

Nobe 100 je simpatičen električen trikolesnik iz Estonije

Estonija ne slovi ravno kot proizvajalka avtomobilov, a to ni ustavilo Romana Muljarja, da ne bi zagnal akcije javnega zbiranja sredstev za zagon proizvodnje simpatičnega trikolesnika Nobe 100.

Kot prikazujejo priložene računalniško ustvarjene podobe avta, stavi Nobe 100 na sila všečno retro podobo, majhnost in trikolesno električno gnano zasnovo. O tehničnih podrobnostih malčka, kot so zmogljivost baterije, moč pogona, Muljar ne govori. Zatrjuje pa, da naj bi imel kar 220-kilometrski domet in da naj bi bila gnana vsa tri kolesa. Ob malo podrobnejšem ogledu zbranih slik nam je »padlo v oči« zadnje sredinsko nameščeno kolo. Glede na njegovo izpostavljenost nam ni povsem jasno, kako nameravajo izvesti pogon tega kolesa. V tem trenutku se nam zdi edina tehnična rešitev, ki bi bila izvedljiva v prikazanem paketu, uporaba kolesnih motorjev.

Kako zelo resni in tehnično dovršeni so načrti gospoda Muljarja, bo pokazal čas. Po njegovih besedah je proizvodnja Noba 100 odvisna samo od uspešnosti akcije javnega zbiranja denarja, ki poteka preko platforme «Funded by Me«. Po eni strani se zdi znesek 1,2 miliona dolarjev, kolikor je zastavljena minimalna meja za uspešen začetek projekta, kar veliko denarja. Ko pa pomislimo, kako finančno požrešni so razvoj s preizkušanjem v avtomobilski industriji in nenazadnje tudi postavitev proizvodnje za nek izdelek, kaj šele avto, se nam zdi ta znesek premajhen za vsaj dve ničli na koncu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nobe.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nobe 100 je simpatičen električen trikolesnik iz Estonije"


xxl
8 meseci 10 dni nazaj

Meni to smrdi na dobro premišljen nateg. Take the money and run.

 
Osveženi Jeep Renegade se postavi na ogled
Mestni (tudi mirujoči) promet: večna uganka