Novice

Nov logotip za prodor znamke navzgor

Peugeot je ob razkritju novega logotipa levje glave hkrati naznanil, da se z znamko nameravajo repozicionirati v zgornji segment avtomobilskega trga.

Peugeotova modelna paleta je bila v preteklih letih dodobra preoblikovana, zdaj pa so prilagodili še logotip. Prelomnico v okviru podjetja Stellantis naj bi pomenil nov izbor modelov znamke, ki ga bo letos naznanil prihajajoči Peugeot 308. Vse skupaj naj bi bila primerna podlaga za prodor v višji segment avtomobilskega trga.

Simbol leva je spremljevalec podjetja družine Peugeot še iz sredine 19. stoletja. Ponazarjal naj bi moč, odpornost, fleksibilnost in hitrost, značilne lastnosti njihovih rezil za žage, ki so jih na ta način povezali z levjimi čeljustmi. Tokratna prenova podobe leva je enajsta od nastanka.

Novi logotip s podobo levje glave naj bi bil oblikovan z namenom, da dolgo obstane, saj naj bi predstavljal brezčasno, univerzalno in večkulturno podobo znamke. Hkrati so ga označili za sinonim prestiža, zaupanja, dolgega življenja in porekla. Z novim logotipom prihaja tudi preoblikovana celostna podoba ter oglaševalska akcija The Lions of Our Time, s katero naj bi nagovarjali potrošnike, da prevzamejo nadzor nad svojo najbolj dragoceno dobrino, časom. Ta naj bo kakovosten, poln doživetij in obogatenih izkušenj.

Peugeot svojim kupcem za prihodnost ob vidnih spremembah napoveduje tudi boljšo izkušnjo ob obisku salona in na spletnih straneh, kjer naj bi jim ob raziskovanju in sestavljanju želenih vozil ponudili tudi možnost sklepanja pogodbe o nakupu, menjave staro za novo in izbire financiranja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nov logotip za prodor znamke navzgor"


cashy
1 mesec 10 dni nazaj

jap, lep logo 🙂 Bo pa treba še kaj drugega spremenit, da se repozicionirajo višje.

whitee
1 mesec 10 dni nazaj

Meni tudi, top 5

tha_man
1 mesec 10 dni nazaj

lep logo

 
Združitve podjetij Volvo in Geely Auto zaenkrat ne bo
Nissan naj bi razvijal motor s 50-odstotno toplotno učinkovitostjo