Novice

Nissan naj bi razvijal motor s 50-odstotno toplotno učinkovitostjo

Pri japonskem proizvajalcu verjamejo, da ima motor z notranjim zgorevanjem še prihodnost v vozilih.

Nissan Motor Co je najavil preboj v internem razvoju hibridne tehnologije e-Power, s katero bi dosegli 50-odstotno toplotno učinkovitost motorja z notranjim zgorevanjem ter poskrbeli za še nižje škodljive emisije. Povečanje učinkovitosti naj bi zmanjšalo porabo goriva za kar četrtino v primerjavi s tisto ob 40-odstotni učinkovitosti, kar je trenutno okvirno povprečje avtomobilske industrije.

Pri japonskem proizvajalcu še niso objavili predvidenega časovnega okvirja za uvedbo nove tehnologije. Pogonski sklop e-Power pa je na Nissanovem domačem trgu sicer prisoten že od leta 2016 in za napajanje baterijskega sklopa v vozilu uporablja bencinski agregat.

Toshihiro Hirai, višji podpredsednik oddelka za pogonske sklope in inženiring električnih vozil pri Nissanu, je ob razkritju med drugim povedal, da je industrija za prehod od 30- do 40-odstotne učinkovitosti koncencionalnih motorjev potrebovala 50 let. S tehnologijo e-Power naj bi sami za enak preskok potrebovali le nekaj let, pri čemer naj bi v okviru koncepta STARC za to okrepili pretok in vžig plinske zmesi v valjih ob bolj osiromašeni mešanici goriva in zraka ter višjem kompresijskem razmerju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov logotip za prodor znamke navzgor
Izbran je Evropski avto leta 2021