Novice

Nov zagon za Citroënova brata C4 Picasso

Citroën je vsega po treh letih pripravil prenovo dveh članov družine Picasso, ki zdaj nosita svež videz in nekaj novih dodatkov.

Najbolj pozorni bodo pri obeh modelih opazili malenkost drugačen sprednji del vozila in nov tridimenzionalni efekt na zadnjih lučeh. Dodatno so pri Citroënu namestili nova 17-palčna aluminijasta platišča in v ponudbo dodali tri barve karoserije. A sprememb zunanjosti tukaj ni konec – C4 Picasso je dobil novo dvodelno panoramsko streho, večji Grand C4 Picasso pa krasi nov srebrn strešni lok.

Ob prehodu v potniško kabino opazimo zadnjo generacijo 7-palčne večopravilne enote 3D Citroën Connect Nav. Uporabniku prinaša odzivnejše delovanje in dodatne povezljivostne rešitve. Med novosti sodi tudi odpiranje prtljažnih vrat s pomikom noge. Za večjo varnost se bodo družine pri obeh C4 Picassojih odločale med prilagodljivim tempomatom s funkcijo ustavljanja, sistemom za prepoznavo prometnih znakov, sistemom za nenamerno menjavo voznega pasu, nadzorom vozil v mrtvem kotu, samodejno zaviranje v sili in sistem za opozorilo pri utrujenosti voznika.

Pod pokrovom motorja je edina novost bencinski PureTech 130 S&S 1,2-litrski agregat z 96 kilovati, ki sodeluje z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom.

Citroën naj bi oba družinska predstavnika v prodajne salone pripeljal še pred pričetkom poletne sezone.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot ni obupal nad modelom 508, leta 2018 prihaja nova generacija
Honda ima patentiran motor z različno prostornino valjev