Novice

Peugeot ni obupal nad modelom 508, leta 2018 prihaja nova generacija

Model 508 bo ostal eden pomembnejših članov Peugeotove družine tudi v prihodnje. Maxime Picat, šef Peugeota, je potrdil prihod nove generacije, ki bo nosila drugačen zunanji videz, s katerim naj bi bil povšeči širšemu krogu kupcev.

Limuzina in karavan se v nekaterih državah prodajata dobro, še posebej v domači Franciji, kjer imajo 20-odstotni delež v segmentu, ter tudi v Španiji in Belgiji. Slabše jim gre na drugih trgih, ki so pod nadzorom premijsko usmerjenih znamk.

Kljub povprečnim prodajnim številkam znotraj Evrope, je Picat potrdil profitabilnost modela in dejal, da je smiselno nadaljevati zgodbo. Nova generacija bo na ceste zapeljala leta 2018, ob zaključku aktualnega življenjskega cikla modela, ki je bil prenovljen pred dvema letoma.

”Vprašanje ni ali ga bomo zamenjali, ker vemo, da ga moramo. Vprašanje je ali naj ponovimo enako zgodbo z 4,8 metra dolgo limuzino ali ne. Vidimo, da segment, kjer je naš model, izgublja kupce in ne vidimo, da bi si kupci želeli prestopiti v segment. Priložnosti za prodajo se bodo zniževale korak za korakom, če bomo stali na mestu,” je dejal Picat.

Poslovni načrt za zamenjavo 508 bo še okrepila nova strategija skupine PSA, ki bo razširila znamko DS z veliko limuzino, in nova usmeritev znamke Citroën, ki bo stavila na udobje in stil.

”Radi bi spremenili nekatere sposobnosti modela in s tem ostali konkurenčni. Ne bomo veliko tvegali, saj nimamo velikega voznega parka strank, ki jih lahko izgubimo, toda lahko pa premaknemo meje razreda in smo pri tem bolj drzni. Imamo rešitev, za katero mislimo, da bo dobro presenečenje – toda ne bom vam povedal več,” je še zaključil Picat.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota GT86 s karavanskim zadkom? Tukaj je koncept GT86 Shooting Brake
Nov zagon za Citroënova brata C4 Picasso