Novice

Nova generacija SsangYongovega poltovornjaka

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Švici bo korejski specialist za terenska vozila predstavil novo generacijo poltovornjaka. Musso pick-up, kot so ga poimenovali pri SsangYongu, predstavlja naslednika modela Actyon Sports, ki je bil pred leti na voljo tudi na našem trgu.

Novi Musso oziroma Rexton Sports, kakor se bo imenoval na domačem trgu, bo sicer slonel na enaki platformi kot nova generacija terenskega modela Rexton, kar pomeni, da se bo ponašal s precej kleno terensko zasnovo. In četudi zaenkrat še niso znane tehnične specifikacije njihovega novega poltovornjaka, je moč pričakovati, da se bo pod motornim pokrovom znašel iz Rextona poznani 2,2-litrski turbodizel, ki proizvede 178 »konjev« (420 Nm najvišje navorske vrednosti), ki bo lahko sparjen z Mercedesovim 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

SsangYongov novi pick-up, s katerim želijo v prvi vrsti konkurirati Mitsubishiju L200 in Renaultu Alaskan, bo imel na nekaterih azijskih trgih v ponudbi tudi 2,0-litrski bencinski agregat, ki pa se verjetno ne bo znašel na evropskih cestah. Novi Musso, ki bo na voljo z enojno ali dvojno kabino, bodo predstavili meseca marca v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ssangyong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen v partnerstvu za pospešen razvoj avtonomnih tehnologij
Kia bo v Las Vegasu predstavila vizijo mobilnosti prihodnosti