Novice

Ssangyong predstavlja četrto generacijo Rextona

Ssangyong je le nekaj dni pred predstavitvijo na salonu v Seoulu pokazal najnovejši model Rexton.

Novi športni terenec bo obdržal oznako Rexton, ki je prepoznavna na številnih mednarodnih trgih, s takim imenom pa se je v preteklosti predstavil tudi slovenskim kupcem. Serijsko se bo navor prenašal na zadnji kolesni par, vendar bo na seznamu dodatne opreme tudi štirikolesni pogon. V prvi polovici leta bo najprej naprodaj na domačem tržišču, ostale države, kjer se bo Rexton prodajal, pa bodo s prodajo pričele proti koncu letošnjega leta.

Kot se za vozilo nove generacije spodobi je v potniški kabini nameščena večopravilna enota z 9,2-palčnim zaslonom, ki podpira sistema Apple CarPlay in Android Auto. Zaradi dimenzij bo imel na voljo še sistem kamer s 360-stopinjskim pregledom okolice vozila, kot pravijo pri Ssangyongu pa bodo vanj vgradili tudi vrsto najnovejših varnostnih pripomočkov.

Kot prikazuje prva uradna fotografija, so oblikovalci navdih dobili pri konceptu LIV-2, ki so ga lansko leto predstavili na pariškem salonu. Poleg štirikolesnega pogona so pri Ssangyongu poskrbeli za odlične vlečne zmogljivosti in porazdelitev mase, v primerjavi s predhodnikom pa vse skupaj zavili v bistveno bolj uravnotežen paket. 4.850 milimetrov dolg, 1.920 milimetrov širok, 1.800 milimetrov visok športni terenec z 2.864 milimetri dolgo medosno razdaljo se podaja v segment večjih športnih terencev, kjer se bo neposredno zoperstavil Hyundai Santa Fe in ostalim cenovno dostopnejšim modelom.

Rexton se bo zavihtel v sam vrh modelne ponudbe in se bo pridružil Korandu ter novemu sedemsedežnemu terencu, ki ga je v Ženevi napovedal koncept XALV. Opremljen bo z novim 2,2-litrskim dizelskim agregatom in dvolitrskim bencinskim prisilno polnjenim agregatom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Ssangyong)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pričakovana večja rast mehkih hibridov
Električna prihodnost Škode