Novice

Nova Honda Jazz bo na ceste zapeljala prihodnje poletje

Honda nas je presenetila in predstavila nekaj dejstev o novi Hondi Jazz, ki bo uradno predstavljena naslednji mesec na pariškem avtomobilskem salonu. Na fotografijah je sicer prikazan še prototip, ki pa naj bi bil v grobem že pripravljen na proizvodnjo.

Nova Honda Jazz se na ameriškem trgu že prodaja kot Honda Fit, na evropski trg pa prihaja naslednje leto poleti. Japonci jo bodo predstavili na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, najbolj nestrpni kupci pa boste lahko svoje naročilo oddali že julija.

Novi Jazz v dolžino meri 3.915 mm in v širino 2.530 milimetrov, kar je za 15 milimetrov in 30 milimetrov več kot v prejšnji generaciji. Novo generacijo bo poganjal 1,3-litrski i-VTEC bencinski motor, ki ga bo uravnaval ročni 6-stopenjski ali brezstopenjski CVT menjalnik. Na ceste bo proti koncu leta 2015 zapeljala tudi hibridna različica, ki bo skupaj z 1,5-litrskim bencinskim in električnim motorjem ponujala kar 133 konjskih moči.

Tretja generacija Jazza sloni na Hondini globalni arhitekturi, ki ima še vedno centralno nameščen rezervoar goriva. Kot pravijo pri Hondi s tem ponujajo ”resnično korist za kupce z vidika vsestranskosti, notranje praktičnosti in rešitev za shranjevanje.”

Prenovljeno je tudi podvozje, ki odslej ponuja še bolj mirno in udobno vožnjo za vse potnike v vozilu. Kot v drugih Hondinih modelih so tudi v tretji generaciji Jazza vgrajeni ”Magic Seats”, ki s podrtjem naprej ustvarijo bistveno več prostora v notranjosti. Za evropsko različico Japonci še niso izdali največje prostornine prtljažnega prostora, vendar njegov ameriški brat Fit ponuja 1.492 litrov prostornine, kar je za 172 litrov več kot odhajajoča generacija.

Leon Brannan iz Honde je dejal: ”Jazz je izredno pomembno vozilo za Hondo v Veliki Britaniji, saj je bil zelo uspešen vse od predstavitve originala. Ima zelo zveste kupce”

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Honda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
156 vozil Renault Megane Grandtour za slovensko policijo
Se Mercedesova zvezda še vedno blešči kot nekdaj?