Novice

Se Mercedesova zvezda še vedno blešči kot nekdaj?

Pri najstarejšemu avtomobilskemu proizvajalcu trdijo, da so njihovi proizvodi še vedno pojem fascinacije in perfekcije. Vendar pa je v realnosti slika včasih tudi drugačna.


Pri tem ni govora zgolj o (dokaj rednih) vpoklicih vozil, na katere ni imuna niti najbližja premijska konkurenca. Pa najsi gre za težave z varnostnimi pasovi pri novi seriji S ali pa za okvarjeno povezavo z zadnjimi lučmi pri seriji C (W204). Pri Mercedesu je namreč v zadnjem času moč opaziti manjše nedoslednosti, ki so očitno bile prezrte pri končni kontroli produktov in katerih si tako renomiran proizvajalec le ne bi smel privoščiti.

Pri nemškem internetnem mediju motor-talk.de so zadnjo Mercedesovo (sicer minorno) napako opazili pri najnovejšemu velikoprostorcu V, ki želi konkurirati Volkswagnovemu Multivanu. Pri kontrolni lučki na armaturni plošči kaže puščica, da ima serija V odprtino za točenje goriva na desni strani, čeprav je le-ta locirana na levi strani.

Pri Mercedesu so omenjeno nedoslednost obrazložili s tem, da si razred V deli kar nekaj komponent z ostalimi koncernskimi modeli, instrumentna plošča z napačno kontrolno lučko pa izvira iz razreda C, pri katerem je odprtina za točenje goriva na desni strani. Ob tem dodajajo, da zaradi te napake nikakor ni ogrožena varnost vozila. Profesor Stefan Bratzel, direktor avtomobilskega centra na Univerzi uporabnih znanosti (FHDW) v Bergisch-Gladbachu pravi, da se sicer prav vsi proizvajalci nenehno trudijo, da bi bili proizvodni procesi bolj efektivni – vendar ne na račun kakovosti, zlasti ne pri tako imenovanih »premijskih« proizvajalcih.

Marsikdaj se napake, ki so bile popolnoma spregledane s strani končne kontrole, opazijo šele tedaj, ko so vozila že prešla med kupce. Tako mora 193 vozil serije B in CLA ponovno obiskati servisne delavnice iz povsem preventivnih razlogov. Pri omenjenih vozilih je bilo namreč ugotovljeno, da vijaki pri varnostnih pasovih niso bili primerno pritegnjeni.

Pri prvih proizvedenih primerkih zadnje generacije modela C (cca. 1.500 avtomobilov) manjka možnost samodejne deaktivacije sovoznikove zračne blazine (ko je nameščen otroški sedež na sovoznikovem sedalu), na kar opozarja tudi priložena nalepka – vendar pa omenjena pomanjkljivost ni navedena na Mercedesovem ceniku.

Pri Daimlerju so medtem že napovedali, da bodo pričeli z novo proizvodno strukturo, s katero želijo povečati kontrolo ter izboljšati kakovost.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Mercedes-Benz, Gašper Pirman, Urška Radolović)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Honda Jazz bo na ceste zapeljala prihodnje poletje
Koncept Citroën C4 Cactus Airflow porabi le 2 litra