Novice

Nova Opel Astra z manj kilogrami in centimetri

Opel Astra nove generacije, ki bo predstavljena na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, bo vsaj 120 kilogramov lažja od predhodnice ter se bo lahko pohvalila z izboljšanimi voznimi lastnostmi.

Opel napoveduje, da bo enajsta generacija njihovega izjemno pomembnega modela izgubila okrog 80 kilogramov pri karoserijskih delih ter dobrih 40 kilogramov pri kolesih ter obesah. Največji prihranek pri masi naj bi bilo moč občutiti pri 1,6-litrski dizelski različici z avtomatskim menjalnikom, ki bo skupno lažja za kar 200 kilogramov. To je Oplovim inženirjem uspelo z izdatno uporabo lažjih materialov (aluminij), zaradi česar so posledično vgradili manjši (ter lažji) zavorni sistem. Nova petvratna Astra bo hkrati 5 centimetrov krajša od predhodnice, 2 centimetra nižja, medosje pa bo krajše za 2,3 cm (2,66 m).

Kot prvi model v segmentu C bo imela Astra v ponudbi matrične žaromete LED (ksenonskih ne bo v ponudbi), pri katerih elektronsko krmiljen sistem osvetljuje cestišče glede na razmere. Do sedaj je bil omenjeni sistem na voljo le pri višjih razredih. V notranjosti bo potnikom na voljo več prostora, prtljažni volumen pa bo na nivoju predhodnice (370 – 1.235 l).

Pod motornim pokrovom bodo na voljo bencinski in dizelski agregati (1,0- do 1,6-litrski) z razponom moči med 95 in 200 »konji«, pri čemer gre pri vseh za motorje nove generacije. Sparjeni bodo s 5- in 6-stopenjskimi ročnimi ter klasičnim avtomatskim menjalnikom (dvosklopčni ni predviden).

Nova Astra se bo svetovni javnosti predstavila na septembrskem salonu v nemškem Frankfurtu. Podrobnejši tehnični podatki zaenkrat še niso znani, predvidoma pa naj bi bila podobno cenovno pozicionirana, kot zdajšnja generacija.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de, carscoops.com. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Nova Opel Astra z manj kilogrami in centimetri"


toMmy
8 leta 11 meseci nazaj

Ne razumem, zakaj forsirajo to “monovolumen” obliko pri skoraj vseh modelih; pokrov motorja in šipa praktično v ravnini, “nos” čim bolj zašiljen, kabina čim bolj balonasta in za poslastico še vizualno povešen zadnji konc (najbolj izrazito Meriva, zdaj tudi Corsa, …). V bistvu počnejo točno to, česar se večina z razlogom izogiba.

pskoda
8 leta 11 meseci nazaj

Haha WV… opel čisto nič ne zaostaja oz v določenih stvareh ga prehiteva recimo slo meni, klicanje na pomoč ob trku, nesreči,….

8 leta 11 meseci nazaj

V čem zaostajajo?

emozul
8 leta 11 meseci nazaj

Jaz tudi mislim, da to ni nek dosežek do 200kg minusa.Veliko še zaostajajo če primerjamo WV platformo.
Bomo pa videli kaj bo.

pleomax
8 leta 11 meseci nazaj

glede na to kako zelo je astra že sedaj težka,se mi to ne zdi več tako zelo hud napredek kar se teže tiče. Upam da bo všečna 🙂

 
MAN in Scania v skupnem holdingu
Proizvajalci bi odložili strožje zahteve ugotavljanja normirane porabe