Novice

MAN in Scania v skupnem holdingu

V koncernu Volkswagen, v katerega spadata tudi proizvajalca tovornih vozil MAN ter Scania, so omenjeni podjetji združili v nov holding z imenom Truck & Bus GmbH.

Skupina Volkswagen je omenjeno novico sporočila v torek pred zasedanjem letne skupščine v Hannovru, z ustanovitvijo novega holdinga pa želijo na dolgi rok postati največji proizvajalec tovornih vozil na svetu. Vodenje novonastalega holdinga prevzema prvi mož divizije vseh gospodarskih vozil, Andreas Renschler, družba pa bo imela svoj nadzorni svet, v katerem bodo imeli močno vlogo tudi delavci. Kje bo imel novonastali holding svoj sedež, zaenkrat še ni znano.

Pri Volkswagnu so hkrati potrdili, da znamki MAN iz Münchna in švedska Scania ohranjata svojo neodvisnost in se bosta še naprej tržili pod svojima imenoma. Novonastali Truck & Bus GmbH pa bo usmerjal in usklajeval sodelovanje med podjetji MAN Truck & Bus AG, MAN Latin America in Scania AB. Novonastali holding bo, podobno kot do sedaj že Volkswagnova blagovna znamka gospodarskih vozil, vzdrževal tesne vezi z Volkswagnovo blagovno znamko osebnih vozil, pri čemer so možne sinergije.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de, carscoops.com. Foto: didbygraham)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nadzor Volkswagna preko pametne ure Apple
Nova Opel Astra z manj kilogrami in centimetri