Novice

Nove povezave Continentalu omogočajo krepitev položaja

Eden največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji je v sporočilu za javnost razkril svoji novi strateški investiciji v ameriškega specialista za visokozmogljive pnevmatike Hoosier Racing Tire ter podjetje z rešitvami za upravljanje voznih parkov komercialnih vozil Zonar Systems.

Trend povezovanja dobaviteljev v avtomobilski industriji se nadaljuje, med najnovejšimi pa je objava Continentala, da so kupili enega največjih izdelovalcev dirkalnih pnevmatik Hoosier, s čimer so nadgradili uspešno sedemletno medsebojno sodelovanje na projektih s področja razvoja in motošporta.

Druga Continentalova investicija je odkup 81 % delnic podjetja Zonar Systems, specialista za rešitve pri upravljanju zasebnih in javnih voznih parkov komercialnih vozil, s čimer širijo svojo prisotnost na trgu ZDA. Preostalih dobrih 19 % podjetja ostaja v lasti Daimler AG, transakcijo pa mora formalno še potrditi komisija za varstvo konkurence, zato predvidevajo, da bo v celoti zaključena v zadnjem kvartalu 2016.

Med ostalimi novicami s področja prevzemov smo v teh dneh tudi izvedeli, da je podjetje ZF Friedrichshafen odstopilo od ponudbe za odkup delnic švedskega proizvajalca zavornih sistemov Haldex, saj se je za prodajo delnic, kljub priporočilu uprave, odločilo premalo delničarjev. ZF je namreč trenutno lastnik 21,7 % delnic, ponudbo pa je sprejelo le 9,6 % delničarjev, kar ZF-u ne omogoča zagotovitve večinskega deleža. Za Haldex se je v zadnjem času zanimalo več nemških proizvajalcev delov, ki naj bi si po poročanju medijev ob nakupu predvsem obetali pridobitev znanja s področja zavornih sistemov za tovorne priklopnike pri uporabi sistemov samodejne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Continental, Automotive News Europe. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je to novi BMW i4?
Geely uvaja Lynk & Co, novo globalno avtomobilsko znamko mobilnosti