Novice

Geely uvaja Lynk & Co, novo globalno avtomobilsko znamko mobilnosti

Kitajski proizvajalec vozil Geely se pripravlja na uvedbo nove avtomobilske znamke mobilnosti, ki naj bi delovala na vseh pomembnejših globalnih trgih.

Nova znamka se bo po svetu predstavljala z imenom Lynk & Co ter bo svojo uradno pot začrtala 20. oktobra s formalno zabavo. Za zdaj so prikazali le eno fotografijo, kjer je poleg imena vidna še maska hladilnika, zato bo treba na razkritje njihovega  prvega modela ali storitve počakati še štirinajst dni.

Po prvih indicih bi lahko modelno paleto odprli s kompaktnim terencem, ki bi slonel na arhitekturi CMA (Compact Modular Architecture), razviti v sodelovanju s švedskim proizvajalcem Volvo. Novi križanec bi se s tem močno opiral na prihajajoči Volvov model XC40, tako po videzu kot tudi po tehniki.

Geely, kot lasnik Volva, že sodeluje na trgu prestižnih modelov, s podznamko Lynk & Co pa želijo razširiti svoj doseg na cenovno dostopnejši globalni trg. V uradni izjavi je tiskovni predstavnik podjetja še podpihnil razne govorice in povedal, da se znamka pripravlja na nekaj, kar je za avtomobilski svet popolna neznanka ter bi lahko spremenilo prihodnji svet mobilnosti. Ali gre konkretno za avtomobile ali za storitve, bomo izvedeli še ta mesec.

V aprilu smo že poročali, da Geely razvija globalno znamko pod kodnim imenom L. Sprva naj bi s prodajo pričeli na Kitajskem, se kasneje razširili v Evropo in se na koncu podali še v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Geely.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove povezave Continentalu omogočajo krepitev položaja
Vozniki Bentleyev si ne bodo več mazali rok pri točenju goriva