Novice

Novi Citroën Berlingo pod vplivom znamkinih križancev

Znamka Citroën je razkrila podobo nove generacije svojega družinskega enoprostorca, ki je tokrat na voljo v dveh različno dolgih izvedenkah ter prevzema precej bolj terensko navdahnjeno podobo, kot se to očitno spodobi za dobo križancev.

Berlingo ima v novi izvedenki premierno tudi različico s podaljšano medosno razdaljo, hkrati pa je njegova zunanjost dodobra navdahnjena z aktualnimi križanci znamke, vključno z zaščitami Airbump in deljenimi prednjimi žarometi. Globalno drugi najbolje prodajani model znamke bo po novem na voljo v izvedenki M (skupne dolžine 4,40 m z medosno razdaljo 2,78 m)  ali XL (skupne dolžine 4,75 m z medosno razdaljo 2,97 m), v salonih pa naj bi ga predvidoma videli v drugi polovici leta 2018 (odvisno od tržišča). Ne glede na velikostno izvedenko nudi Berlingo možnost prevoza petih ali sedmih oseb.

Sprednji sklop je zasnovan na koncernski platformi EMP2, kar omogoča izvedbo sodobnih koncernskih tehničnih rešitev, medtem ko so v zadnjem sklopu uporabili nadgrajeno arhitekturno zasnovo Berlinga. Novi Citroën Berlingo je v kombinaciji z nekaterimi tipi motorjev na voljo tudi z 8-stopenjskim menjalnikom EAT8, sicer pa nabor bencinskih motorjev obsega PureTech 110 in PureTech 130 (z EAT8 na voljo v drugi polovici 2019), dizelskih pa BlueHDi 75, BlueHDi 100, BlueHDi 100 in BlueHDi 130.

Ob modularnosti notranjosti (s tremi individualnimi zadnjimi sedeži, ki jih je možno enostavno preklopiti s pritiskom stikala Magic flat v prtljažnem prostoru, ter preklopljivim sovoznikovim sedežem) novi Berlingo omogoča prevoz daljših predmetov – pri izvedenki M 2,70 m, pri izvedenki XL pa 3,05 m. Prostornina prtljažnika ob rabi petih sedežev lahko pri izvedenki M doseže 775 litrov, pri izvedenki XL pa 1.050 litrov, kar je 100 litrov več od predhodnika. Za še večjo uporabnost skrbijo drsna bočna vrata in deljeno odpiranje stekla zadnjih vrat.

Ko je govora o sodobnih tehnologijah, se lahko novi Berlingo pohvali s kar 19 sistemi za pomoč pri vožnji, med katerimi so barvni prosojni zaslon v višini oči, prilagodljivi tempomat, električna parkirna zavora, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, sistem Grip Control s pomočjo pri spustu po strmini Hill Assist Descent ter sistem za nadzor stabilnosti vlečne naprave. Seveda so pri znamki poskrbeli tudi za tehnologije povezljivosti (Connect Nav) ter brezžično polnjenje pametnih telefonov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Novi Citroën Berlingo pod vplivom znamkinih križancev"


Firediver
6 leta 2 meseci nazaj

A bodo končno dobili vsi 6 stopenjski menjalnik serijsko? To jim najbolj manjka zadnjih 10 let…

6 leta 2 meseci nazaj

Žal ne. BlueHDi 75 BVM5, BlueHDi 100 BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5.

mrtwelvetrees
6 leta 2 meseci nazaj

Offtopic: Kdaj pride novi Kangoo ?

6 leta 2 meseci nazaj

O nasledniku Kangooja čista tišina …

 
Subarujeva študija Viziv Tourer
Kia je razkrila novi Ceed