Novice

Novi direktor oblikovanja znamk Dacia in Lada

Miles Nürnberger bo s 1. septembrom 2021 prevzel funkcijo direktorja oblikovanja obeh znamk ter postal član upravnega odbora.

Miles Nürnberger je iz avtomobilskega oblikovanja diplomiral na univerzi Coventry leta 1998. Leta 2009 je prejel priznanje Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este za oblikovalsko študijo One-77. Prve poklicne korake na področju avtomobilskega oblikovanja je naredil pri znamki Lincoln (Ford Motor Company), kasneje pa je bil med drugim član Citroënove ekipe za oblikovanje zunanjosti. Leta 2008 se je pridružil podjetju Aston Martin Lagonda, kjer je bil zadolžen za oblikovanje zunanjosti kot vodja oblikovanja in kasneje kot kreativni direktor. Leta 2018 je bil imenovan za direktorja oblikovanja znamke. Bil je odgovoren za oblikovanje modela DBX in projekta Valkyrie, prav tako pa tudi za oživitev znamke Lagonda s povsem električnim pogonom.

Na novem delovnem mestu bo Nürnbergerjev nadrejeni Laurens van den Acker, direktor oblikovanja in član upravnega odbora Skupine Renault, ki je ob imenovanju povedal: »Zelo nas veseli, da lahko Milesa Nürnbergerja sprejmemo v našo ekipo v tako vznemirljivem obdobju za znamko Dacia. Miles je priznan oblikovalec, ki je s svojim delom pri Astonu Martinu navdihnil množico ljudi. Njegove izkušnje in navdušenost za izgradnjo močnih znamk s pomočjo oblikovanja bo velika pridobitev za znamko Dacia in nam bo pomagalo Dacio popeljati v prihodnost.«

Avtomobilizem.com (Vir: Dacia. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi direktor oblikovanja znamk Dacia in Lada"


igork
2 leta 9 meseci nazaj

Slika pa črno bela, sem mislu že da je umrl.

 
Porsche 911 dobiva športne različice GTS
Škoda želi med prodajno najuspešnejšo evropsko peterico