Novice

Novi Lexusov SUV

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Pekingu bo japonski Lexus predstavil svoj drugi SUV, z oznako NX. Kompaktni športni terenec ohranja podobno ostre linije kot študija LF-NX.

V zadnjem času se v razredu športno uporabnih vozil (SUV) prodajajo manjši in kompaktnejši modeli bistveno bolje od večjih in okornejših. Zatorej so se tudi pri Toyotini prestižnejši znamki Lexus odločili, da po modelu RX predstavijo še manjši SUV. Novi NX tako uporablja koncernsko platformo, kot že Toyota RAV4, in meri v dolžino okrog 4,5 metra.

NX dokaj zvesto sledi dizajnu študije LF-NX ter tudi ostalih Lexusovih modelov, oblika karoserije pa je polna vogalov in robov. Bočna linija deloma spominja na Range Roverja Evoque, ki bo hkrati, poleg modelov BMW X3, Audi Q5 in Mercedes Benz GLK, tudi eden resnejših NX-ovih konkurentov.

Notranjost zvesto sledi linijam Lexusovih večjih limuzin, kjer je moč najti veliko tehnoloških poslastic – od projekcijskega zaslona pa vse do možnosti brezžičnega polnjenja mobilnih naprav (če seveda naprave to dopuščajo).

Pod motornim pokrovom bodo brneli trije agregati. Verzija 300h bo uporabljala isti hibridni pogon kot IS 300h in GS 300h, pri katerem je 2,5 litrski bencinski motor s 181 konji povezan z elektromotorjem (skupna moč 223 KM). Nov bo 2,0 litrski bencinski motor, ki bo na trgu predvidoma naslednje leto.

Ostali tehnični podatki, kakor tudi cene, zaenkrat še niso znani. Avtomobil, ki bo na trgu letošnjo jesen, pa naj bi se gibal v sferah limuzinskega modela IS 300h, kar pomeni, da bi znal biti celo med dražjimi predstavniki prestižnih kompaktnih SUV.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Lexus)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Lexusov SUV"


J.McLane
10 leta 16 dni nazaj

skupna moč hibridnega 300h ni 303 konjev 😉

 
Novi Renault Trafic
Okrogla miza: Izrabljena vozila v rokah sivega trga