Novice

Novi Renault Trafic

Dostavnik življenja

Renault, ki je na prvem mestu segmenta lahkih gospodarskih vozil v Evropi že od leta 1998, bo letošnje poletje prenovil model Trafic. Kabina je zasnovana kot prava “potujoča pisarna”, saj je v bivalnem prostoru celovita paleta pripomočkov, kot so nosilci za telefone in tablične računalnike, prostor za shranjevanje prenosnega računalnika in prenosna pisalna podlaga formata A4, ki olajšujejo vsakdanje delo poklicnih uporabnikov. Novi motorji, katerih majhna poraba goriva sega že od 5,7 l / 100 km (1) navzgor, so energijsko učinkoviti in hkrati zmogljivi (do 340 Nm navora in do 140 KM moči). V povprečju bodo poklicni uporabniki opazili zmanjšanje porabe za 1 liter na 100 km v primerjavi s Traficom II, kar pomeni prihranek 1.000 evrov v treh letih (2). Tudi tovorni prostor je bil deležen izboljšav. Zdaj ponuja največjo uporabno dolžino na trgu s 4,15 metra v različici L2, ohranja pa praktično oglato obliko in mere, kar so močno cenili že kupci Trafica II.

Novi Trafic bodo sestavljali v tovarni Sandouville, kar bo temu Renaultovemu obratu zagotavlja prihodnost tudi na daljši rok. Renault ima zdaj v Franciji tri tovarne, v katerih izdelujejo vse svoje modele lahkih gospodarskih vozil, s katerimi je znamka že dolga leta na prvem mestu tega segmenta v Evropi.

Nova čvrsta in dinamična oblika

Novi Trafic se ponaša z dinamično in čvrsto podobo, ki na sprednjem delu prevzema značilne poteze nove oblikovne istovetnosti znamke Renault. Notranjost je korenito preoblikovana. Podrejena je praktičnosti in udobnosti, zato povzema oblikovne značilnosti osebnih avtomobilov, kar ji daje zapeljiv videz in poudarjen
vtis kakovosti. Po notranjosti je razporejenih 14 mest, kamor je možno odlagati in shranjevati predmete, ki jih ob vsakdanjem delu uporabljajo poklicni uporabniki.

Zasnova kabine kot potujoče pisarne

Kabina je domišljeno zasnovana, da lahko služi kot prava potujoča pisarna. V njej je najti niz domiselnih in priročnih pripomočkov, kot so držala za prenosni telefon, tablični in prenosni računalnik, zaradi katerih ima voznik te naprave vedno pri roki. Novi Trafic ponuja skupno za 90 litrov mest za odlaganje in shranjevanje, kar je največ na trgu in bistveno olajšuje vsakodnevne vožnje poklicnih uporabnikov.

Še bolj praktičen tovorni prostor

Domiselno zasnovani loputi v predelni steni in pod klopjo omogočata največjo uporabno dolžino tovornega prostora na trgu, ki v različici L2 znaša 4,15 metra. Med ostalimi priročnimi rešitvami v Novem Traficu je tudi notranji nosilec pod streho, ki omogoča optimalno izrabo tovornega prostora.

Novi odzivni, prožni in zelo gospodarni motorji

Renaultovi strokovnjaki za motorje so Novemu Traficu namenili novo paleto motorjev, v katerih so uporabili tehnologije, ki so delno tudi plod spoznanj in izkušenj iz uspešnega udejstvovanja Renaulta v formuli 1. Ti motorji so prilagojeni specifičnim potrebam poklicnih uporabnikov in združujejo skromno porabo goriva z
odzivnostjo in prožnostjo. V različici Twin Turbo poraba goriva pade celo pod mejo 6 l/100 km, saj znaša rekordnih 5,7 l / 100 km (149 g CO2/km) (3).

Vir: Renault

1 Poraba homologirana v skladu z veljavnimi predpisi – mešani cikel, izvedenka VP L1H1.
2 Izračun je narejen na osnovi letno prevoženih 30.000 km ob ceni goriva 1,35 evra na liter (z vsemi dajatvami).
3 Poraba in izpust so homologirani v skladu z veljavnimi predpisi – mešani cikel, izvedenka L1H1.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Masovni vpoklici zaradi strahu proizvajalcev
Novi Lexusov SUV