Novice

Novi Nissanov X-Trail že v letošnjem letu

Pri znamki Nissan načrtujejo, da bi navkljub eni največjih zdravstvenih kriz v zgodovini človeštva že v letošnjem letu predstavili novo generacijo športno uporabnega X-Traila. Tovrstno hitenje japonskega proizvajalca pa vseeno le ne preseneča preveč, saj je srednje veliki športni terenec eden najpomembnejših Nissanovih modelov v ponudbi.

Četrta generacija Nissanove prodajne uspešnice X-Trail, ki sicer na oni strani Atlantika sliši na ime Rouge, bi se sicer morala svetovni javnosti razkriti ta mesec na avtomobilskem salonu v New Yorku. Zaradi izbruha koronavirusa se je predstavitev Nissanovega SUV razumljivo zamaknila za nedoločen čas, vseeno pa so Japonci precej optimistični, da bi se lahko pojavil v (ameriških) salonih že v jesenskih mesecih.

Model X-Trail oziroma Rogue je sicer izjemno pomemben za samo znamko, saj je tudi eden najbolje prodajanih avtomobilov na zemeljski obli (lani na 8. mestu). Še posebej pomemben je zanj ameriški trg, kjer je lani našel malce več kot 350.000 kupcev, s čimer je zasedel šesto mesto med vsemi avtomobilskimi modeli ter tretje mesto med športno uporabnimi križanci (za Toyoto RAV4 in Hondo CR-V). Vseeno pa je na ameriškem trgu njegova prodaja v lanskem letu upadla za 15 %, kar pa niti ni presenetljivo, saj gre za model v odhodu. Aktualna generacija je sicer na trgu že vse od leta 2013.

Novi Rogue bi se sicer v ZDA moral pričeti proizvajati že koncem meseca maja v obratu v Smyrni (Tennessee), kar pa zaenkrat še ni možno. Vseeno pa Japonci upajo, da se bo situacija umirila koncem poletja. Nissan X-Trail bo sicer prevzel kar nekaj oblikovalskih elementov manjšega Jukea s prepoznavno sprednjo masko (V-Motion), notranjost pa se bo pričakovano ponašala s precej bolj modernim izgledom kot do sedaj.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault se umika iz partnerstva s kitajskim podjetjem Dongfeng
Nova generacija Mercedes-Benza GLA