Novice

Novi Opel Crossland močno spominja na francoskega bratranca

Mestni križanec, ki v modelnem letu 2024 prihaja z električnim pogonom, naj bi si delil osnovo z novim Citroënom C3 Aircross.

Fotografi enega od avtomobilističnih portalov so na testnih vožnjah v objektiv ujeli zakamuflirano podobo nove generacije modela Opel Crossland, ki naj bi ga pri nemški znamki predstavili prihodnje leto in po razmerjih močno spominja na Citroënov C3 Aircross. Osnove prihajajoče generacije Oplovega mestnega križanca ne bo več predstavljala obstoječa arhitektura PF1, temveč je novi model zasnovan na sodobnejši platformi CMP/eCMP. Ta ob možnosti vgradnje električnega pogona in pogonskih sklopov zOpelCrossland_513141 motorji na notranje zgorevanje prinaša tehnološko naprednost v smislu tehnologije, varnosti ter udobja pri vožnji in učinkovitosti. Posledično bo ob malenkost večjih zunanjih merah v primerjavi z aktualnim modelom ponujal več prostora v kabini, večji pa naj bi bil tudi prostor, namenjen prtljagi.

Glede na dejstvo, da je Opel del skupine Stellantis, lahko pričakujemo, da bodo kupcem nove generacije modela Crossland ponudili že uveljavljeni električni pogonski sklop z močjo 100 kW (136 KM) ali 115 KW (156 kW) v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 50 ali 54 kWh. Vsaj do leta 2028, ko naj bi Opel v Evropi postal popolnoma električna znamka, bo v novi generaciji mestnega križanca najverjetneje na voljo tudi 1,2-litrski bencinski motor v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida, ki je s 74 kW (100 KM)  oziroma 100 kW (136 KM) moči že na voljo v prenovljenem modelu Corsa.

Predstavitev nove generacije modela Crossland, ki bo ob značilnem Oplovem vizirju najverjetneje prepoznaven tudi po prenovljenem emblemu, je načrtovana za prihodnje leto. Prvim kupcem naj bi bil v evropskih prodajnih salonih na voljo že pred koncem leta 2024.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops.   Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Opel Crossland močno spominja na francoskega bratranca"


drugmirko
8 meseci 23 dni nazaj

hjah…. v svojem, po natančnosti znanem, slogu ste pozabili napisat, da bodoči Oplov Crossland ne bo samo “močno spominjal” na Citroenov C3 Aircross ampak, da bo zelo močno spominjal na Indijski C3 Aircross! oziroma…. bo kar klon bodočega C3 Aircrossa.
kar se pa njegove platforme tiče…. morda nočete povedat ali pa celo ne veste, da je z njo ena velikanska in zelo neprijetna “šlamastika”, saj ne gre za že znano CMP platformo Peugeotov 208 in 2008, Oplove Mokke in Corse ali Citroena C4 ampak za nek “cost cutting” izdelek indijskih inženirjev firme, ki drugače sodeluje s Tato (in po pisanju Stellantisovih insajderjev nima izkušenj z razvojem platform), kar je za posledico imelo velike probleme s C3 v Indiji ter porazen “0 zvezdični” Južno Ameriški NCAP test! in to kljub temu, da so Fiatovi inženirji ob pomoči francoskih razvojnikov platforme CMP poskušali “popravit kar se je dalo”….
s to platformo, kot tudi z novo Stellantisovo politiko do Citroena, še sploh pa z očitnim usmerjanjem v “rebadge” kloniranje modelov je nekaj hudo narobe…. in tokrat ni nujno, da se bo dobro izteklo, ker so “Kitajci na vratih”….

 
Niti Tesla niti Volkswagen: Na Švedskem julijsko prodajno lovoriko prevzel BYD
Vdrli v sistem Tesle in vklopili plačljive funkcije