Novice

Osvežen Opel Crossland bo tehnološko naprednejši

Opel je uradno predstavil osveženo različico križanca Crossland, ki poleg prenovljenega videza dobiva tudi nekaj najsodobnejših pripomočkov.

Prenovljeni Opel Crossland s prenovo dobiva videz v skladu z aktualnimi oblikovalskimi smernicami znamke, že predstavljenimi pri modelu Mokka-e. Sprednji del je zasnovan v skladu z novim obrazom znamke Opel Visor, ki z obliko maske in integriranimi režami hladilnika v kombinaciji s sprednjimi žarometi poskrbi, da sprednji del deluje širše, ter v kombinaciji z novim sprednjim odbijačem bolj agresivno v primerjavi s predhodnikom. Zadnji del prenovljenega križanca zaznamujejo nove zadnje luči, ki skupaj s črno obarvano površino zgornjega dela prtljažnih vrat dodatno poudarijo širino.

Novost predstavljajo še LED meglenke ter sprednje in zadnje zaščitne plošče spodnjega dela, ki so v višjih različicah opreme obarvane v srebrno in zaokrožajo videz v kombinaciji z dodatki iz kroma. Izbirati bo možno med različnimi izvedbami 16-palčnih in 17-palčnih aluminijastih platišč, ki bodo poleg črne ali srebrne barve lahko tudi v dvobarvni kombinaciji. Na voljo bo tudi nov paket opreme GS Line+, ki že v osnovi ponuja 17-palčna platišča v črni barvi ter kombinacijo črne in rdeče s črno streho, serijskimi strešnimi sanmi in zadnjimi lučmi s tehnologijo LED. Prenove je bilo deležno tudi podvozje, novi Crossland naj bi imel po zaslugi novega vzmetenja še boljše vozne lastnosti in naj bi ponujal optimalno kombinacijo okretnosti in udobja, opcijsko pa bo moč naročiti sistem IntelliGrip, kjer se bo dalo izbirati med različnimi načini vožnje v odvisnosti od podlage.

Na prvi pogled sama notranjost ni bila deležna večjih sprememb, ob izbiri paketa GS Line+ bosta na voljo bolj ergonomska sprednja sedeža, možno pa bo izbrati tudi multimedijski sistem Navi Pro z 8-palčnim zaslonom ter povezljivostjo s sistemi Apple CarPlay in Android Auto. Za lažjo vožnjo in večjo varnost bo poskrbela vrsta asistenčnih sistemov, vključno z opozorilnim sistemom pred naletom s samodejnim zaviranjem v sili in prepoznavo pešcev, sistemom za spremljanje osredotočenosti voznika ter kamero za spremljanje dogajanja za vozilom s 180-stopinjskim pogledom.

Motorizacija v osnovi ostaja enaka, na voljo bo 1,2-litrski trivaljni atmosferski bencinski motor z 61 kW (83 KM) ter dva bencinska motorja enake prostornine s podporo turbine in 81 kW (110 KM) oziroma 96 kW (130 KM) moči. Dizelske barve bo zastopal 1,5-litrski motor v dveh izvedbah moči (81 kW/110 KM in 88 kW/120 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, močnejša različica pa bo lahko uparjena tudi s 6-stopenjsko avtomatiko.

S pobiranjem naročil za novi Opel Crossland naj bi pričeli že kmalu, prvi primerki pa naj bi prišli v prodajne salone v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Opel. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Osvežen Opel Crossland bo tehnološko naprednejši"


frgo
3 leta 6 meseci nazaj

izgleda kot produkt orgije med raco in ssangyongom

xxl
3 leta 6 meseci nazaj

Prednji in zadnji kraj se tepeta. 😉

 
Cupra Formentor tudi kot priključni hibrid
Mazdin električni križanec kmalu tudi s podaljševalnikom dosega