Novice

Novi Porsche Cayenne bo uradno razkrit v izteku avgusta, prve fotografije že na spletu

V torek, 29. avgusta, bodo pri Porscheju odkrili podobo nove generacije modela Cayenne, na splet pa so že prišle fotografije, ki so videti povsem avtentične in v skladu s pričakovanji.

Če spadate med velike navdušence, boste razkritje lahko v živo spremljali v torkovem spletnem prenosu od 21. ure dalje, sicer pa boste počakali do jutra, ko bomo avtomobilistični mediji polni informacij o tretji generaciji prestižnega športno uporabnega modela znamke iz Zuffenhausna, ki so ji interno dodelili kodno ime E3.

Le nekaj dni pred slovesnim dogodkom je iz marketinškega oddelka prišel še (zadnji?) napovednik, kjer se spominjajo bogate zgodovine, ki je botrovala nastanku športnika med SUV-i, zraven pa pokažejo nekaj zunanjih oblikovalskih podrobnosti.

Seveda to ni prva napoved novega modela, saj so nam pred dnevi postregli z videom o testiranjih prihajajočega konkurenta terensko nastrojenim modelom višjega cenovnega razreda, kot so Mercedes-Benz razreda GLE, BMW X5 in Audi Q7, v ekstremnih pogojih ter pri temperaturah med -45 stopinj Celzija v snegu in ledu Aljaske in +50 stopinj Celzija v puščavskem ponebju ameriške Doline smrti in Dubaja.

Ob tem so pojasnili, da je tretja generacija Cayenna morala zdržati v prometnih zastojih vročega in vlažnega podnebja kitajskih mest, obvladati testne poligone na Švedskem, Finskem in v Španiji, za zaključek napornih preizkusov po cestah in izven njih pa so jo prepeljali še v Južno Afriko, na Japonsko in v Novo Zelandijo.

Zunanjost in notranjost novega Cayenna, ki bo zasnovan na koncernski arhitekturi MLB in zato predvidoma precej lažji, je, sodeč po “pobeglih” fotografijah v spodnji galeriji, doživela evolutivne spremembe. V naboru pogonskih možnosti za začetek pričakujemo trilitrski turbobencinski šestvaljnik (246 kW, 338 Nm) in 2,9-litrski twin-turbo bencinski šestvaljnik (328 kW, 548 Nm) , ki se jima bodo v prihodnosti pridružile še priključno-hibridne in nenazadnje tudi dizelske izvedenke. Zanesljivejši tehnični podatki bodo predvidoma na voljo po torkovem uradnem razkritju.

Porsche Cayenne se bo predvidoma v najboljši luči pokazal tudi pod sojem frankfurtskih žarometov v prvi polovici septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche, Carscoops. Foto, video: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Novi Porsche Cayenne bo uradno razkrit v izteku avgusta, prve fotografije že na spletu"


JG2
6 leta 7 meseci nazaj

So pa ravno prišle uradne slike novega Cayenna na splet, vglavnem točno to je kar sem rekel, v bistvu tudi FL ni to, ampak lojalni kupci bodo jasno zadovoljni ( no prve lučke nimajo več samo štiri pike, ampak so povezani med seboj v nekakšno zvezdico, res tehnika na vrhuncu:( )). Sedaj pa komaj čakam na komentarje da se bistvo novega modela skriva pod kožo, nižja teža, boljša lega, ekonomični motorji,… bla bla bla, zgodba se bo ponovila 2025 tako kot se že kakšnih 10 let.

JG2
6 leta 7 meseci nazaj

Ki pa bo enak prejšnjemu, razen seveda luči in pa kakšen kg bo izgubil, nekaj na račun lažjih materijalov, nekaj pa na račun varnosti, na žalost. Aja pa notranjost bo končno z manj ogabnimi gumbi podobno kot pri Panameri. Naslednji prosim…

JG2
6 leta 7 meseci nazaj

Prevod prosim:)

JG2
6 leta 7 meseci nazaj

Dobra razlaga, to pa res drži.

 
Mercedes-Benz napoveduje prenovljeni kabriolet razreda S
Oplove zvezde v Frankfurtu